Autogén tréning délelőtt

autogén tréning

DÉLELŐTTI AUTOGÉN TRÉNING

CSOPORT INDUL!

Autogén tréning relaxációs csoport indul március első hetében.  A 15 alkalom során a résztvevők elsajátítják az autogén tréning módszerét. A csoport elsődleges célja a stressz negatív következményeinek enyhítése, a szorongások kezelésében, a test öngyógyító folyamatainak elősegítésében van. Számos kutatás bizonyította, hogy a mély relaxációs állapot jelentős mértékben növelte az immunrendszer ellenálló képességét, nem beszélve a szívbetegségek kezelésében és a krónikus fájdalmakban szenvedők megtámogatásában tapasztalt jótékony hatásáról.

Hogyan működik az autogén tréning? Hét szellemi gyakorlat képezi a módszer alapját. A gyakorlás során a test felől indulunk, ráhangolódunk a test nyelvére. Egyedüli eszköze ennek a külső ingerektől való elfordulás, befelé figyelés, az ébrenlét megőrzése mellett. Ez az állapot lehetővé teszi számunkra, hogy a megszokott valósághelyzettől és a szokványos tapasztalati szituációktól eltérően, azt meghaladó módon nyerjünk betekintést testünk - lelkünk működésébe. Mondhatjuk, hogy testi önismeretre teszünk szert. Ebben a folyamatban ugyanakkor nem csak szomatikus, azaz testi szinten érezhetjük hatását. A lélek szintjén is fontos változások történnek: a figyelem befelé irányításával gondolatokat, érzéseket, tapasztalatokat különítünk el, melyek nem korlátozódnak csupán a problematikusnak vallott tényezőkre, hanem más problémákra is kiterjednek, ami a szívünket nyomja, vagy amit nem tudunk megemészteni, amitől megfulladunk, vagy a fejünk is megfájdul tőle...

  • Az első alkalom: 2011.03.03. csütörtök 9-11 óráig tart. Az alkalmakat heti rendszerességgel tartjuk.
  • A 15 alkalom díja: 45.000 Ft (egy óra díja 1500 Ft). Egészségpénztári fizetési lehetőség van.
  • Az első alkalmat megelőzi egy tájékozódó beszélgetés kétszemélyes helyzetben, melyre előzetes időpont egyeztetést követően kerül sor.
  • A csoportot Török Emese klinikai szakpszichológus, relaxációs-imaginációs terapeuta tartja.
  • Érdeklődni és jelentkezni lehet a 06/20-475-65-09 számon.
  • Helyszín: PszichoFészek Rendelő; Budapest, III. kerület, Vörösvári út 23.
  • Várjuk szeretettel!