Balázs Dóra

Balázs Dóra

Balázs Dóra pszichológus, neuropszichológus

Rendelési idők:

II.kerület kedd 16.00-19.00

Tanulmányaim:

2012-ben végeztem az ELTE kognitív és fejlődéspszichológia szakirányán, majd 2016-ban neuropszichológusi végzettséget szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tanulmányaimat kiegészíti az MRSzE (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület) autogén tréning elsajátítására irányuló képzése, melynek elvégzése után relaxációs terapeuta képesítést kaptam.

 

Munkahelyek:

2014-től 2016-ig a Cseppkő Gyermekotthonban dolgoztam, itt elsősorban gyermekek és fiatal felnőttek pszichés ellátása volt a feladatom. Ugyanebben az időszakban neuropszichológiai tanulmányaimhoz kapcsolódóan az Afázia Egyesületnél önkéntes voltam, ahol afáziás betegek vizsgálatát végeztem, rehabilitációjukat segítettem.

2016 márciusa óta a Dr. Török Béla Speciális Általános Iskolában és Szakiskolában dolgozom pszichológusként, főként hallássérült, látássérült, mozgássérült, értelmi fogyatékossággal élő, autista, hiperaktív, figyelemzavaros gyermekekkel és fiatal felnőttekkel foglalkozom.

 

Miben segíthetek?

  • Neuropszichológiai konzultáció: A neuropszichológiai konzultáció jelentheti az agyi sérülést követő állapotok rehabilitációjában való segítségnyújtást vagy a kognitív funkciók működésének felmérését. A kognitív funkciók zavara érintheti például a figyelmet, a memóriát, a beszédet vagy a téri tájékozódást.
  • Autogén tréning: Relaxációs módszer, amely segíti a stresszel való megküzdést, fejleszti a koncentrációt, csökkenti a szorongást. 10-12 alkalom elegendő az elsajátításához, később a személy tudja használni testi-lelki állapotainak szabályozására.
  • Életvezetési tanácsadás: Akkor válhat szükségessé, ha Ön lelkileg megterhelő időszakot él át, párkapcsolati problémái vannak, gyakran szorong, elakadt céljai megvalósításában, indulatkezelési nehézségei vannak, vagy ha mélyebb önismeretre kíván szert tenni.
  • Gyermeknevelési tanácsadás: Segíthet a keretek meghatározásában, nehéz helyzetek kezelésében, nehezebb korszakok (pl. serdülőkor) problémáiban, szülői szereppel kapcsolatos nehézségekben.