Begazy Borbála

Begazy Borbála

Begazy Borbála egészségpszichológus, személyközpontú tanácsadó jelölt, KIP-terapeuta jelölt

Rendelési idők:

XII.kerület csütörtök 13.00-16.00

Várom kérdését!
Online foglalás XII. kerület

Munkám során egyéni pszichológiai tanácsadást végzek (klinikai szempontból) egészséges felnőttekkel. Jelenleg két módszer elsajátításán dolgozom: ezek a személyközpontú pszichoterápia és a katathym imaginatív pszichoterápia. A személyközpontú módszer elvei minden pszichoterápiás irányzat alapját képezik, így a tanácsadás sikerességének esélyét növeli a tanácsadó személyközpontú beállítottsága.

A katathym imaginatív pszichoterápia egy módosult tudatállapotban zajló módszer, ami segít a tudattalan tartalmak felszínre hozatalában és átdolgozásában.

Pácienseim optimális fejlődése és szakmai rátermettségem erősítése érdekében hivatásomat rendszeres szupervízió mellett gyakorlom, melyre mind a képzéseken, mind a magánrendelőben lehetőségem van. Szakmai gyakorlatomat a Szent Ferenc Kórház kardiológiai rehabilitásciós osztályán végeztem, ahol a betegek műtét utáni rehabilitációjában segítettem.

 

Úgy vélem, az ember egy önmegvalósításra és folyamatos növekedésre vágyó teremtmény, akinek kiteljesedéséhez szükség van a külső és belső optimális környezetre. Ezek a tényezők sokszor önhibánkon kívül vagy tudattalanul nem adottak, így elakadások alakulhatnak ki életünk számos területén.

 

Az egyéni konzultációk során abban lehetek segítségére, hogy ezeket az elakadásokat együtt, közös munkával feloldjuk, és utat nyissunk a további fejlődéshez. A pszichológiai tanácsadás nem azt jelenti, hogy tanácsokkal fogom ellátni. Csupán segíteni tudom, hogy felfedezze az adaptív megoldásokat problémáira, azonban a változás útját Önnek kell bejárnia, melyen kísérni tudom.

A legfontosabb tényező ehhez a kliens és a tanácsadó közötti bizalomteljes, elfogadó és őszinte kapcsolat, amelynek talaján a közös munka bontakozhat, épülhet.

Ha úgy érzi, hogy nem találja a megoldást a problémákra, és jól jönne egy olyan személy, aki egy másik szemszögből segít rávilágítani a nehézségre, akkor keressen bizalommal.

 

Tanulmányok

2018 - folyamatban

Katathym Imaginatív Pszichoterápia (KIP) - Komplex Integratív Terapeuta képzés - Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület

2017 - folyamatban

Személyközpontú tanácsadó képzés - Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület - Magyar Pszichiátriai Társaság

2017 - 2019

Okleveles Egészségpszichológus MSc - Debreceni Egyetem

2014 - 2017

Viselkedéselemző BA - Babes-Bolyai Tudományegyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

Várom kérdését!