Buzás Gabriella

Buzás Gabriella

Buzás Gabriella pszichológus, KIP terapeuta-jelölt

Rendelési idők:

XII.kerület hétfő 10.00-13.00

Online foglalás XII. kerület

JELENLEG CSAK ONLINE KONZULTÁCIÓT VÁLLALOK!

Pszichológus és pszichológia szakos középiskolai tanári diplomámat az ELTE-n szereztem 2001-ben. Szakmai tapasztalataimat az akkor még működő Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (a „Lipót"), a Józsefvárosi Nevelési tanácsadóban pszichológusként, illetve általános iskolában, iskolapszichológusként gyarapítottam.

Az érdeklődésem azonban továbbvitt: Szegeden rajzból szereztem diplomát, majd a Zeneakadémiához tartozó Hangszerészképző Iskolában vonóshangszer-készítő és -javító lettem. Jelenleg a katathym imagináció módszerét (KIP) tanulom a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél.

Pszichés támogatást nyújtani és hangszert javítani ugyanannak a múlhatatlan reparálási szenvedélynek kétféle megjelenése. A kettőt a gyakorlatban - természetesen - egymástól teljesen függetlenül működtetem.

A KIP, a katathym imagináció, a belső képalkotás útján segít az ismeretlen (mert tudattalan) algoritmusok - saját belső működésünk - jobb megértésében, ami a legtöbb esetben előfeltétele a továbblépésnek. A módszer pszichoanalitikus alapokon áll. Nem hiszek a lila ködben egyszer csak megtörténő változásokban, sem a taliga pénzért megvehető, könnyű utakban. A lélek konzervatív, nem változik csak úgy. Vagy a fejlődéssel, adott korban alakul, ha ennek nem szab gátat semmi, vagy később, de akkor az arra kódolt idő már eltelt. Ekkor jöhet az a munka, amiben segíteni tudok: ha kliensem a fájdalmain, hiányain, félelmein keresztül az ezeken túli belső szabadsága irányába kíván menni, vele megyek és segítek ösvényt vágni.

Kezeletlen részeink megszelídítése nemcsak önmagunkra és a saját életminőségünkre nézvést üdvözítő, de a velünk kapcsolatban lévőknek is jobb lesz az élet.

A hozzám fordulóknak segíteni tudok:

- az önismeret gyarapításában,

- elakadásokkal való megküzdésben,

- veszteségek feldolgozásában,

- párkapcsolati nehézségek esetén,

- önértékelési problémák kapcsán.