Buzás Gabriella

Buzás Gabriella

Buzás Gabriella pszichológus, KIP terapeuta-jelölt

Rendelési idők:

XII.kerület hétfő 10.00-13.00

Várom kérdését!
Online foglalás XII. kerület

Pszichológus és pszichológia szakos középiskolai tanári diplomámat az ELTE-n szereztem 2001-ben. Szakmai tapasztalataimat az akkor még működő Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (a „Lipót"), a Józsefvárosi Nevelési tanácsadóban pszichológusként, illetve általános iskolában iskolapszichológusként gyarapítottam.

Az érdeklődésem azonban továbbvitt: Szegeden rajzból szereztem diplomát, majd a Zeneakadémiához tartozó Hangszerészképző Iskolában vonóshangszer-készítő és -javító lettem. Jelenleg katathym imaginaítv pszichoterápiás képzésben vagyok (Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület).

A pszichoterápia és a hangszerjavítás ugyanannak a múlhatatlan reparálási szenvedélynek kétféle megjelenése. A kettőt a gyakorlatban - természetesen - egymástól teljesen függetlenül működtetem.

A KIP, a katathym imagináció, a belső képalkotás útján segít az ismeretlen (mert tudattalan) algoritmusok feltárásában, saját belső működésünk jobb megértésében, ami a legtöbb esetben előfeltétele a továbblépésnek. A módszer pszichoanalitikus alapokon áll. Nem hiszek a lila ködben egyszer csak megtörténő változásokban, sem a taliga pénzért megvehető, könnyű utakban. A lélek konzervatív, nem változik csak úgy. Vagy a fejlődéssel, adott korban alakul, ha ennek nem szab gátat semmi, vagy később, de akkor az arra kódolt idő már eltelt. Ekkor jöhet az a munka, amiben segíteni tudok: ha kliensem a fájdalmain, hiányain, félelmein keresztül az ezeken túli belső szabadsága irányába kíván menni, vele megyek és segítek ösvényt vágni.

Kezeletlen részeink megszelídítése nemcsak önmagunkra és a saját életminőségünkre nézvést üdvözítő, de a velünk kapcsolatban lévőknek is jobb lesz az élet.

Azt a szemetet pedig, amit feldolgozunk, már nem szórjuk rá a gyerekünkre.

A hozzám fordulóknak segíteni tudok:

- az önismeret gyarapításában,

- elakadásokkal való megküzdésben,

- veszteségek feldolgozásában,

- párkapcsolati nehézségek esetén,

- önértékelési problémák kapcsán.

 

 

Várom kérdését!