Diósi Karola

Diósi Karola

Diósi Karola okleveles pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető, tréner, képzésben lévő családterapeuta

Rendelési idők:

XI. kerület: szerda: 13:00 - 17:00

Online foglalás XI. kerület

Diósi Karola okleveles pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető, tréner, a pozitív pszichológia kutatója, képzésben lévő családterapeuta vagyok. Egyéni tanácsadás (online és személyes) keretein belül serdülők és felnőttek ellátásában dolgozom.

"Fölépíteni és belakni magamat napmintnapmintnap. Fodor Ákos"

Ez a rövidke vers életfilozófiám egyik alapját fogalmazza meg: hogy minden egyes nap egy új esély arra, hogy az életminőségünkön javítsunk, és megteremtsük belső egyensúlyunkat és harmóniánkat. Hiszem azt, hogy önmagunk megismerésével és „belakásával", működésmódunk, erőforrásaink tudatosításával kiegyensúlyozott életet formálhatunk.

Munkám során törekszem a rendszerszemléletre: azt gondolom, hogy az egyén nem kezelhető külön azoknak az emberi kapcsolatoknak a milliőjétől, ami számára fontos és értékes. Ezeknek a dinamikáját pedig együttesen kell feltárni és értelmezni. Az emberi kapcsolatainkban sérülhetünk, de hiszem azt, hogy egyúttal gyógyulhatunk is, melynek alapja, hogy feltárjuk a személyiségünk alapvető működésformáit.

Szemléletem megoldás- és erőforrásközpontú: elsődleges célom a személyiség stabilizálása és esetlegesen a még nem tudatosult erényeinek megerősítése. Véleményem szerint, már eleve a probléma felismerése és a szakember bevonása a fejlődés útját jelenti. Azt gondolom, hogy mindenki képes az elakadásait megoldani és tapasztalatait beépítenie a magáról alkotott képbe, hogy az később az egyéniségét gazdagítsa.

„Nem tudok senkinek semmit sem tanítani, csak megteremthetem számára azt a környezetet, amelyben tanulni képes (Carl Rogers)"

Ez a rogersi idézet a pszichológusi hitvallásom egyik pillére. Az életünk folyamatos tanulásból és fejlődésből áll, amelynek egyik legmélyebb és egyben legfelszabadítóbb része önmagunk megismerése. Saját tapasztalatomból is állíthatom, hogy az önismeretünk növekedésével még harmonikusabb kapcsolatban kerülhetünk a környezetünkkel. Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre. Én pedig abban tudom a klienst segíteni a fejlődés útján, hogy egy elfogadó, biztonságos és empatikus környezetet teremtek számára.

 

Tanácsadás menete:

- az első 2-3 alkalom során az első interjú zajlik: a klienssel megtapasztaljuk, hogy tudunk-e együttdolgozni, illetve kiderül az is, hogy én vagyok-e az a szakember, aki a megfelelően tud segíteni

- az első interjú után megtörténik a szóbeli szerződéskötés és a közös célmeghatározás, amely a közös munkának irányt ad

 

Módszerek:

- autogén tréning

- mindfulness gyakorlatok

- rendszerszemléletű gondolkodás

- OH kártyák

- személyiségmérő kérdőívek

 

Milyen probémakörrel foglalkozom:

 

- életvezetési elakadás

- szorongás

- stresszkezelés

- kommunikáció és konfliktuskezelés

- önismeret bővítése

- belső erőforrások feltárása

- önértékelés növelése

- pszichológiai rugalmasság, reziliencia fejlesztés

- nevelési problémák

- krónikus betegséggel való megküzdés

- pszichoszomatikus tünetek

- kapcsolati elakadások

- pályaválasztási bizonytalanság

 

Forduljon hozzám bizalommal, várom szeretettel.