Dr. Erdélyi Kamilla

Dr. Erdélyi Kamilla

Dr. Erdélyi Kamilla háziorvos, mentálhigiénés segítő szakember

Rendelési idők:

II. kerület: csütörtök: 14:00 - 17:00

Online foglalás II. kerület

Holisztikus szemlélettel dolgozom, amely azt a meggyőződésemet tükrözi, hogy a test és a lélek működése egymástól nem elválasztható. Azok a nehézségek, amelyekkel megküzdünk a mindennapjainkban, kihat a testünk működésére; és ugyanígy a testünk betegségei is hatnak a lelkiállapotunkra. Saját magunkra, mint egy egészre kell tekintenünk, így felfedezhetjük azt is, hogy a lelki működésünk megértéséért tett erőfeszítéseink mennyi erőforrást szabadítanak fel akár a testi egészségünkkel való törődésre is.

Saját szakmai életutamban is megtapasztaltam az ember holisztikus egységét. Családorvosként hamar szembesültem azzal, hogy pusztán a test gyógyítása nem lehetséges. Figyelembe kell vennem a páciens lelkiállapotát is: szorongásait, hiedelmeit, családi körülményeit, saját testéhez való viszonyát. Így kezdtem el egyre inkább bevinni a mindennapi munkámba a mentálhigiéné eszköztárát és szemléletét.

A holisztikus szemléletemnek része az ember spirituális szükségeleteinek a felismerése, ebben is szívesen nyújtok segítséget.

Mentálhigiénés magánrendelésem abból a felismerésből jött létre, hogy a mindennapi háziorvosi rendelés darálójában mennyire korlátozott lehetőségem van a pácienseimet a lelki egészség elérésében támogatni. A PszichoFészek meghitt hangulatú rendelőjében nyugodt körülmények között tudom segíteni a hozzám fordulókat.

Célom egy empatikus, elfogadó légkör teremtése; módszerem non-direktív, meghallgató, hogy a hozzám forduló felismerhesse, és képes legyen előhívni a saját belső erőforrásait.

 

Szívesen segítek


- az élet fordulópontjain (például anyává válás, munkába való visszatérés, stb.)
- személyes elakadások, válaszutak tisztázásában
- testi betegségeket kísérő szorongás leküzdésében
- testi tünetek fennállása esetén, a kivizsgálás folyamatának támogatásában
- egészséges életmód kialakításának támogatásában, lelki akadályok feltérképezésében
- Asperger szindrómás gyermekkel/partnerrel való együttélés segítésében
- kiégés megelőzésében
- spritualitást, keresztény életet érintő kérdésekben (istenkép, gyülekezeti élet)

 

Életrajz:


2009: Semmelweis Egyetem, általános orvosi diploma
2016: Semmelweis Egyetem, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember
2018: háziorvosi szakvizsga
2020-tól napjainkig: Sárospataki Református Teológiai Akadémia, teológus-lelkész hallgató

Jelenleg részállásban dolgozom háziorvosként, az orvosi munkámat is mentálhigiénés szemlélettel végzem. Férjemmel együtt három gyermeket nevelünk. Önkéntesként részt veszek a helyi református gyülekezet közösségépítő munkájában.