Tisztelt Páciensek! Rendelőnkben 2020. márc.18-től a koronavírus-helyzet miatt a személyes konzultáció szünetel. A munkát online folytatjuk. Skype-on történő konzultációra rendelőnk központi számán kérhetnek időpontot. Megértésüket köszönjük!

dr.Benda Judit

dr.Benda Judit

dr.Benda Judit egészségmegőrzési és táplálkozási tanácsadó, gyógyszerész

Rendelési idők:

XIII.kerület kedd 13.00-17.00

Várom kérdését!

Eredetileg gyógyszerész vagyok, majd Németországban, a Bruker-Intézetben elvégeztem az egészségtanácsadó-képzést, amely a holisztikus orvostudományon alapul. A holisztikus orvostudományi szemlélet az embert és környezetét szerves egységnek tekinti, amelyben a táplálékunknak, emberi kapcsolatainknak, és a környező világnak egyformán fontos szerep jut.

A holisztikus szemléletű táplálkozástudomány ennek a holisztikus orvostudománynak része, amely több mint százhúsz éves múltra tekint vissza, Legismertebb képviselői dr. Bircher-Benner, dr. M. O. Bruker, és dr. Weston Price. A tanácsadás során ezt a hatalmas tapasztalatot használom fel, kiegészítve saját tapasztalataimmal.

A tanácsadás folyamán a betegségek okait keressük meg, mivel az okok megszüntetése teszi lehetővé a gyógyulást, illetve az állapot javulását. Például az ekcémás bőr esetén, ha kenőcsökkel elnyomjuk az ekcéma bőrtüneteit, a beteg tünetmentessé válik, de amint abbahagyja a kezelést, a tünetek ismét megjelennek. Ha azonban megkeressük az ekcéma valódi okát, akkor a tünetek kenőcs nélkül is eltűnnek.

Az állapotok, amelyeken a tanácsadás segíteni tud, igen sokrétűek, és a javulás mértéke is igen változó lehet. A legjobb esetben teljesen megszűnnek a tünetek, legrosszabb esetben lelassul az állapot romlása.

Az ekcéma, a szénanátha, az asztma bizonyos formája, a prediabetes és az inzulinrezisztencia, a túlsúly, az autoimmun betegségek mint a szklerózis multiplex vagy a sokízületi gyulladás, az irritábilis bél szindróma, az emésztőrendszeri betegségek mint a chron-betegség vagy krónikus vastagbélgyulladás, számos bőrbetegség, a nyugtalan láb szindróma és még sok más állapot is nagyon jól reagál a táplálkozás és életmódváltásra.

Mivel nem vagyok orvos, a tanácsadás során diagnózist nem állítok fel. A hozzám fordulókkal a meglévő diagnózis alapján tudjuk együttesen megkeresni problémáinak kiváltó okát és a megoldást. Majd átbeszéljük az életmódváltáshoz szükséges tudnivalókat, személyre szabottan, és ha változtatás hosszabb folyamatot vesz igénybe, ezen egy darabon el is kísérem az érintettet.

Az egészségmegőrzési tanácsadásra várom mindazokat, akik meg szeretnék őrizni az egészségüket, és ehhez szeretnének tisztán látni a táplálkozási elméletek dzsungelében. Az a tapasztalatom, hogy attól, hogy egy táplálkozásforma például vegán, mindenmentes, vagy vegetáriánus, még nem biztos, hogy egészséges is. A tanácsadás során ugyanaz a holisztikus szemlélet érvényesül, mint a táplálkozási tanácsadás során, és a teljes értékű konyha elméletébe vezetem be a hozzám fordulókat, a személyre szabott igényekhez igazodva.

 

Tanulmányaim:

 

Gyógyszerészi diploma - Semmelweis Orvostudományi Egyetem

Egészség-tanácsadó diploma - Gesellschaft für Gesundheitsberatung, Németország

Táplálkozástudomány szakember diploma - Pécsi Tudományegyetemen, Táplálkozástudományi mesterképzés

PhD tanulmányok folyamatban, kutatási terület: A nyugtalan láb szindróma diétás kezelése - Pécsi Tudományegyetemen, Egészségtudományi Kar

 

Tapasztalataim:

Több mint húsz év személyre szabott egészségmegőrzési és táplálkozási tanácsadás

Táplálkozási tanácsadás intézményeknek, menzáknak, kávézóknak, kórházaknak

Saját főzőiskolámban, amely Benda Judit öko-főzőiskolája névre hallgat, tanfolyamok és klub tartása

Előadások a táplálkozásról, biogazdálkodásról, építésbiológiáról

Tudományos újságíróként tucatnyi hazai újságnak és folyóiratnak írtam és írok cikkeket

Önálló rádióműsor szerkesztése

Tudományos managerként könyvkiadás a kétezeregy kiadónál

 

Könyveim:

Egyszerűen finom, A teljes értékű konyha

Ökonaptár 2005, 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várom kérdését!