Dr.Weiner Márta

Dr.Weiner Márta

Dr.Weiner Márta pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos, család- és párterapeuta jelölt

Rendelési idők:

II.kerület kedd 8.00-11.30, szerda 14.30-17.00, csütörtök 17.00-21.00

2000-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben dolgoztam 2007 végéig, az intézet bezárásásig. Eztuán a II. kerületi pszichiátriai szakrendelőben folytattam munkámat, ahol jelenleg is dolgozom. Közben átmenetileg Angliában is dolgoztam súlyos evészavarokkal foglalkozó pszichiátriai osztályokon.

Pszichiátria szakvizsgát 2006-ban, pszichoterapeuta szakvizsgát 2010-ben (kognitív viselkedésterápia, személyközpontú terápia, séma terápia, autogén tréning) szereztem. Módszerspecifikus képzések keretében tanultam még  pszichodrámát (pszichodráma asszisztensi fokozat), pszichodinamikus pszichoterápiát,  család- és párterapiát, katatím imaginatív pszcihoterápiát.

Mindennapi munkám során a pszichiátriai betegségek teljes spektrumával foglalkozom: hangulat- és szorongásos zavaroktól (pánikbetegség, kényszer, szociális fóbia, stb.) kezdve, a pszichotikus kórképeken, személyiségzavarokon át az időskori rendellenességekig.

Magánrendelésemen depresszióval, szorongásos zavarokkal, pánikkal, alvászavarral, pszichoszomatikus zavarokkal, evészavarokkal (anorexia, bulimia), tovabbá élethelyzeti nehézségekkel, önértékelési problémákkal, párkapcsolati és családi problémákkal küszködő páciensekkel foglalkozom. A kezelés során pszichoterápiás és /vagy gyógyszeres terápiát alkalmazok, a beteg állapotától és igényeitől függően, személyre szabottan. Munkám színvonalának biztosítása érdekében rendszeres szupervíziót veszek igénybe.

Pár- és családterápiában olyan páciensekkel foglakozom, akik együtt kívánnak dolgozni problémáikon. A család- és párterápia a családtagok közötti kapcsolatra fókuszál. Segít felismerni a negatív interakciós mintákat  és új utakat találni a változásra. A hangsúly nem azon van, hogy ki a hibás, hanem, hogy hogyan lehet megoldani a problémát, amivel szembe kerültek. Együtt találjuk meg azokat  az erőforrásokat, amivel tudnak családként, párként hatékonyabban, elégedettebben működni. Mindez támogató, elfogadó légkörben történik az üléseken.

Nem szükséges nagy nehézségeket megtapasztaniuk ahhoz, hogy családi konzultációban vegyenek részt. Nagyon hasznos akkror is, ha csak jól működő kapcsolatuk megerősítése a cél.

Várom azokat a családokat/párokat, akik

o   Krízishelyzetben vannak

o   Gyermeknevelési gondjaik vannak

o   Elhidegültek egymástól

o   Harmadik személy jelent meg kapcsolatukban

o   Szexuális problémáik vannak

o   Vagy egyéb kapcsolalti nehézséggel küszködnek.