„Elhagyva” csoport párkapcsolat után /a csoport átmenetileg nem indul/

„Elhagyva" csoport párkapcsolat után

Elhagyva, otthagyva, magányosan és védtelenül. Válás, szakítás után vagy épp egy rossz, felbomló házasságban. A csoport célja, hogy segítsen alkalmazkodni a váláshoz, segítsen rendezni a szakítás utáni érzelmi zaklatottságot.

A szakítás okozta fájdalom nagyon mély tud lenni, sajnos a feldolgozását, az a világ, amiben élünk, nem segíti. Tovább lépni, a sorainkat rendezni nem lehet egyedül, a bánattól megtörve és főleg nem gyorsan.

Most induló csoportunk lehetőséget teremt Önnek, abban, hogy megossza tapasztalatait, érzései másokkal, és talán kimondjon olyan dolgokat, melyeket eddig még soha nem tudott. A csoportban meghallgathatja, hogyan küzdenek meg mások éltük nehéz helyzeteivel, és ez segíteni fog abban, hogy Ön is megtanuljon valami újat, ami segíthet a saját helyzetén. Ez a csoport helye lesz annak, hogy megismerjen másokat, akik hasonlókon mennek keresztül, mint Ön. Az egyedüllét, az izoláció érzése megszűnik, és létre jön egy olyan hely, ahol hétről hétre megoszthatja érzéseit. Meg fogja látni, a csoport többi tagja hatalmas segítséget fog jelenteni. Sokan nem csak a csoportban lesznek képesek kapcsolatot teremteni a többiekkel, hanem a 16 alkalom után a saját társas környezetükben is. A magányosság az izoláció terhe csökken.

Az induló csoport mérete kicsi. Akik elkezdik, azokkal fut végig a csoport 16 héten keresztül, 3x45 percben hetente. Csak Ön és még legfeljebb 9 ember, új csoporttag nem csatlakozhat hozzánk. A csoportban különféle problémákkal jelentkező emberek jöhetnek össze. Lesznek olyanok, akiket épp most hagytak el, és olyanok is, akik már hónapok óta magányosak és elhagyottnak érzik magukat. Talán olyanok is lesznek, akiknek most kezdődik el a válásuk és olyanok is, akik már elváltak, de érzelmileg továbbra is zaklatottak. Pont ez a sokszínűsége a tapasztalatoknak az, ami erőssé és segítővé tudja tenni a csoportot.