Étkezési zavarok csoportja


Anorexia

Az anorexia nervosa ideges étvágyhiányt jelent szó szerint, kóros lesoványodással járó evési zavar. Az anorexiát nehéz palástolni, mivel a nagyarányú lefogyás felkelti a családtagok figyelmét. Tünetei a következőkben foglalhatók össze:

  • 1. Félelem az elhízástól soványság esetén is - röviden súlyfóbiáról beszélhetünk.
  • 2. Testképzavar: a beteg kövérnek látja magát extrém lefogyás után is.
  • 3. Legalább 15 %-os súlyhiány, súlyvesztés (durva közelítésül: a normális testsúly a testmagasság 100 fölötti cm-einek száma mínusz 10 % - azaz egy 170 cm-es lánynak legalább 63 kg-osnak kell lennie).
  • 4. Nőknél a menstruáció elmaradása.
  • 5.Személyiségbeli változások ( indulatosság, maximalizmus stb.)

A kezelésben gyógyszereknek és a pszichoterápiáknak egyaránt szerepük van.

Túlevés

A mai kor egyik legnagyobb problémája a testsúly. A lakosság igen nagy százaléka túlsúlyos, és a legtöbb diétás módszer követése ellenére sem tud lefogyni. Ebben a csoportban azonosítjuk a túlevés mögötti pszichés problémát, és igyekszünk feldolgozni, valamint megtanuljuk legyőzni a túlevéshez vezető utat. A pszichoterápiát fülakupunktúrával is kiegészítjük, egyénre szabottan. Szükség esetén egyéni diétás étrendet, valamint diétás recepteket is adunk.

Az étkezési zavarok csoportjában az evési zavarok mindkét frekvenciájával foglalkozunk, mivel az önértékelési zavar  és az étkezési zavar mind a két csoportban jellemző.

Indul: február utolsó hetében csütörtöki napokon a délutáni, esti órákban  igényfelmérést követően.Alkalmanként 90 percben.

Ülések száma:10 alkalom

Előzetes felmérés szükséges az alkalmasság megállapítása miatt, az interjú díja 8000 Ft

Létszám: 8-12 fő

A csoport díja: 62 ezer forint (4100 Ft óradíj étrenddel és fülakupunktúrával )

A csoport helyszíne: PszichoFészek Pszichológiai Magánrendelő (III. Ker. Vörösvári út 23.)

Jelentkezés: 06-20-338-25-87-es számon napközben 9-15 óráig, akár sms-ben is.