Jambrik Máté

Jambrik Máté

Jambrik Máté klinikai szakpszichológus, relaxációs és szimbólumterapeuta

Rendelési idők:

VI.kerület, Teréz körút 19.
péntek 16.00-19.00

Online foglalás VI. kerület

Úgy gondolom, hogy életünk során az egyik legfontosabb, hogy megéljük az aktuális pillanatokat, és így folyamatosan megtapasztaljuk az élet szépségeit. Egyes életszakaszokban, illetve élethelyzetekben azonban problémáink, illetve intenzív érzelmeink rövidebb, hosszabb ideig lefoglalhatják gondolatainkat, és ez megakadályozhatja azt, hogy ténylegesen jelen tudjunk lenni hétköznapjainkban. Előfordulhat, hogy egyedül már nem tudjuk kezelni, megoldani az előttünk álló nehézségeket. Maga a segítségkérés jele annak, hogy változtatni szeretnénk a kialakult helyzeten.

Hozzám elsősorban serdülő fiatalok és fiatal felnőttek érkeznek. A serdülőkor normatív folyamata alatt találjuk meg a helyünk a világban, és a társadalomban. Ez egy konfliktusokkal terhelt időszak, ami nehéz mind serdülőnek, mind pedig szülőknek. Ebben az életkori szakaszban jelentkező érzelmi viharok 18 éves korra némileg csitulnak, azonban a húszas évek során csengenek le teljes mértékben. Előfordul, hogy a megjelenő konfliktusok, érzelmi impulzusok már túlmutatnak a serdülőkor, illetve a fiatal felnőttkor sajátosságán. Ilyen esetekben szükségessé válhat egy szakember segítsége.

A két életkori szakaszon túl az egyik fő területem a pszichoszomatikus problémák, előfordulhat, hogy lelki konfliktusaink a test nyelvén kommunikálják, hogy foglalkozni kell önmagunkkal. A munka során elsősorban az autogén tréning relaxációs technikával próbálom segíteni azt, hogy a test és a lélek közös nyelvet beszéljen.

Ezzel a relaxációs módszerrel közelebb tudunk kerülni önmagunkhoz, illetve segít abban minket, hogy megéljük a mindennapok örömforrásait. A technika a kezdeti időszakban segít a nehézségek leküzdésében. Később a relaxáció (tapasztalataim alapján) egy olyan eszközzé válhat, ami segíthet minket abban, hogy megéljük a mindennapok szépségét.

 

Képesítések


Klinikai és mentálhigéniai gyermek és ifjúsági szakpszichológus

Pécsi Tudományi Egyetem

2015-2019

Négyüléses konzultáció serdülőknek

Pécsi Tudományi Egyetem

2018

Relaxációs-imaginációs-szimbólumterapeuta

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás egyesület

A képzés ideje: 2012-2017

Pszichológus Ma

Károli Gáspár Református Egyetem

A képzés ideje: 2010-2013

Autogén Tréning

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás egyesület

A képzés ideje: 2010-2011

 

Szakmai tapasztalat

SE I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály

Klinikai szakpszichológus

2014 - jelenleg is

Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Érdi Tagintézménye (Nevelési Tanácsadó)

Pszichológus

2013 - 2014

Budapesti Corvinus Egyetem Diáktanácsadó Központ

Kortárssegítés, Autogén Tréning esetvezetés szupervízió mellett

2010 - 2012