Kovács-Hélisz Lilien

Kovács-Hélisz Lilien

Kovács-Hélisz Lilien okleveles pszichológus, képzésben levő pár- és családterapeuta

Rendelési idők:

III. kerület: péntek: 13:30 - 17:00

Online foglalás III. kerület

Kovács-Hélisz Lilien vagyok, okleveles pszichológus, képzésben levő család- és párterapeuta, és képzésben levő sémakonzultáns.
Pszichológus mesterdiplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem. Jelenlegi munkám leginkább a gyermekek és a családok rendszerszemléletű megsegítése köré épül. Hivatásom fontos részét képezi, hogy teljes állásban iskolapszichológusként dolgozom egy hatosztályos gimnáziumban. 
Emellett családi és párkapcsolati nehézségekkel, elakadásokkal foglalkozom tovább képezve magam a Magyar Családterápiás Egyesületben család- és párterapeutaként. A családokkal való munkát pályakezdőként a dunaújvárosi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat önkénteseként tapasztalhattam meg.
Fontos számomra a rendszerszemléletű gondolkodásmód, mivel a rendszerek, amelyekben mozgunk, életünk meghatározó részeit képezik. Elsődlegesen családunkban szerzünk tapasztalatot és benyomásokat arról, hogy milyen a világ és mi magunk milyenek vagyunk. Családunk és párkapcsolatunk dinamikái mélyen átszövik életünket, és jelentősen kihatnak hétköznapi működéseinkre is. Hiszek abban, hogy mindazok a sebzettségeink, amelyek különböző élményeinkből fakadóan megakasztanak minket az életben, gyógyulhatnak egy megtartó, biztonságos terápiás térben. Ha fő kapcsolatainkban gyógyulást élünk meg, akkor ez életünk egyéb területeire is jótékony hatással van. 
 
Miben tudok segíteni?

- Családkonzultáció és terápia
- Párkonzultáció és terápia
- Szülőkonzultáció
- Gyermekek viselkedési nehézségei
- Tanulási nehézségek
- Kamaszkori kilengések
- Visszatérő viták, feszültségek, feloldatlan konfliktusok
- Bizalomvesztés, elköteleződési nehézségek, elhidegülés
- Generációkon átívelő nehézségek
- Élethelyzet változással kapcsolatos nehézségek megoldása, arra való felkészülés (összeköltözés, házasság, szülővé válás stb.)

A magánrendelés keretein belül koterapeuta társaimmal, Eleőd Kriszta és Sötckert-Kozák Annamária pszichológusokkal fogadunk párokat és családokat.