Ruisz Anna

Ruisz Anna

Ruisz Anna tanácsadó szakpszichológus, autogén tréner, család- és párterapeuta jelölt

Rendelési idők:

XII. kerület hétfő 10:00 - 13:00 óra

Online foglalás XII. kerület

A rendelési időben (személyesen és online is) hétköznap 9-16 óra között szabadulnak fel új idősávok, ezért a bejelentkezést követően minden esetben felveszem személyesen a kapcsolatot a kliensekkel, és ha szükséges, van lehetőség módosításra.

Szeretettel várom a felnőtt korosztályt egyéni konzultációs folyamatba, tematikus csoportfoglalkozásaimra (autogén tréning). Fontosnak tartom, hogy a konzultáció elfogadó légkörben egy egyenrangú bizalmi kapcsolaton alapuló „együtt gondolkozás” folyamata.
A módszerspecifikus-, illetve szakképzéseim, valamint munkahelyeim kiválasztásában mindig a sokszínűség volt a fő szempont.

Érdeklődési területeim:
Önismereti folyamat, önértékelési nehézségek, autogén tréning (stresszkezelés, feltöltődés, alvásminőség javítása, figyelem/koncentráció fejlesztése), életvezetési elakadások, stresszkezelés öngondoskodás, relaxáció, kommunikációs tréning, életszakasz váltások krízishelyzetei, párkapcsolati elakadások, párterápia, gyermekekkel – várandóssággal – születéssel kapcsolatos kérdések, nevelési tanácsadás, szülőkonzultáció.

Végzettségeim:

Pszichológus, Pszichológia szakos tanár (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 2010.)
Tanácsadó Szakpszichológus (Eötvös Loránd Tudományegyetem, 2014.)
Család- és párterapeuta jelölt ( képzés lezárása: 2021 szeptember)
Autogén Tréner (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Oroszt Katalin)
Munkámban még az alábbi módszerekkel is dolgozom: művészetterápia, megoldásközpontú pszichológia, solution focus, coaching technikák , asszertivitás tréning, relaxációs technikák, A tudatos jelenlét - mindfulness módszertana, kalandterápia, outdoor – tréning.

Nevelési Tanácsadókban (X. Kerület, XII. Kerület) dolgoztam intézményi óvoda- és iskola pszichológusként. Magán ellátásban kamasz, felnőtt korosztállyal, család- és párterápiával 2012 óta dolgozom inspiráló szakmai közösségekben, magánrendelőkben.

Boldizsár Ildikó a Királylány születik c. mese könyvében emlékeztet minket a fák bölcsessége által a lelki egészség megőrzése, az önismeret természetes folyamatára.
“Egészséges az, akiben olyan erő van, mint a fákban: a növekedés és a kibontakozás ereje. A fa gyökerével erősen megkapaszkodik a földben, törzsét egyenesen tartja, az ágaival pedig fölfelé néz, miközben lombkoronájában otthont ad az ég madarainak.”
Úgy gondolom a (családi) múltat olyan mélységben érdemes megismerni, átdolgozni, mely inspiráló erőt ad a jelenben és a jövő felé vezető úton.
Az autogén tréning módszere a testtudatosság és a fókuszált figyelem fejlesztése mögött egy békés, mély önismereti folyamatban támogatja az egyént a saját harmóniájának elérésében. Szerencsére mindenkiben megvan az egyensúlyra való törekvés, egészséges regenerálódás, a növekedés és a kibontakozás ereje, melyet olykor pszichológiai támogatással találunk meg együtt újra, erősítünk és bontunk ki.
Család és párterapeuta jelöltként rendszerszemléletben gondolkodom. EFT (Érzelem Fókuszú Párterápia) módszerével is dolgozva azt tapasztaltam, hogy fontos tudatosítani a kötődési mintáinkat, kapcsolódásaink dinamikáit. Fontos, hogy megismerjük a gyökereinket, a családunk múltját, örökségünket ahhoz, hogy a jelenben - jövőben tudatosan, már máshogy, egészségesebben tudjunk működni, a fákhoz hasonlóan felfelé növekedhessünk.

Tanácsadó Szakpszichológusként konzultációs folyamatban pszichiátriai szempontból egészséges emberekkel tudok együtt dolgozni. A konzultáció nem egészségügyi gyógyító tevékenység, nem pszichoterápia.