Szülő-gyermek csoport /a csoport átmenetileg nem indul/

 

KAPCSOLATOK A MOZGÁS ÉS A JÁTÉK VILÁGÁBAN

SZÜLŐ-GYERMEK CSOPORT

A csecsemő és kisgyermek világa napról napra új felfedezésekkel és tapasztalatokkal bővül, a szüleik pedig ismerik és részeseik mindazoknak a próbálkozásoknak, kudarcoknak és örömöknek, melyek kísérik gyerekeik fejlődés

A csoportban egyszerű, aktivitásra, kezdeményezésre buzdító játékokkal találkozhatunk, célunk, hogy az önálló tevékenység lehetőségét, érvényesülését minél inkább megteremtsük a gyerekek számára. Megfigyelhetjük, hogy alakulnak ismereteik, tudásuk az őket körülvevő környezetről, hogyan küzdenek meg akadályokkal, miként győzik le félelmeiket egy-egy új helyzettel kapcsolatban, és persze szülőként hogyan reagálunk, mikor avatkozunk közbe, kell-e mindig beleavatkoznunk az eseményekbe?

A csoportban a gyerekek mindennapos helyzetekkel találkoznak egy biztonságos térben, melyben a mozgás és a játék közvetíti a kapcsolatokat. Milyen kapcsolatokról van szó? Kapcsolat a külvilággal, kapcsolat a külső hatások és azok belső megélése között, kapcsolat egymással, szülővel.

Szülő-gyermek csoport

A csoport a szülőnek lehetőséget kínál arra, hogy csak figyeljen, tudatosan, minden sietség nélkül, hogy pszichológus segítségével kicsit másképpen, más szemmel lássa gyermekét, elgondolkodva olyan apróságokon is, amelyek a mindennapok pörgésében elvesznek, de egy gyermek fejlődésében mégis oly fontosak!

A csoport a gyerekeknek lehetőséget ad arra, hogy az önálló mozgás és játék élménye teret nyerjen, megteremtve az önbizalom érzésének alapjait. A csoportban közösségi élményt szereznek, életkoruknak és érettségüknek megfelelően próbálnak kapcsolatokat teremteni egymással a játék útján keresztül.