Torma Zita

Torma Zita

Torma Zita klinikai szakpszichológus

CSAK ONLINE KONZULTÁCIÓT VÁLLALOK!

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor úgy érzi elakadt, nem tud megküzdeni egy élethelyzettel, vagy a benne kavargó érzésekkel. Ilyen helyzetekben különösen jól jöhet egy külső nézőpont, aki segít rendet teremteni kavargó érzéseiben, emlékeiben és gondolataiban. A közös munka során az élete kis kirakós darabjai újra tudnak rendeződni, az új szemlélet segíthet, hogy tovább tudjon lendülni az élete nehézségein és elakadásain. Munkám során fontosnak tartom az ítélkezéstől mentes elfogadást, az odafordulást, az igazi figyelmet. Hiszem, hogy a lélek a kapcsolatokban sérül meg, és abban is tud gyógyulni. Egy új, más mintázatú kapcsolat segíthet a többi kapcsolatunk újradefiniálásában.

            Pályám során főleg felnőttekkel és kamaszokkal foglalkoztam. Több területen végeztem terápiás munkát traumatizált emberekkel (gyermekvédelmi szakellátás, ESZTER Alapítvány, családsegítő központ), mely során a munkám fő fókuszába a bántalmazás feldolgzása, a traumából való felépülés került. A Pécsi Tudományegyetem Felnőtt Klinikai és Mentálhigiéniai Szakpszichológus Szakképzését elvégzésével után a terápiás tudásom mélyült, praxisomban több klinikai problémával küzdő pácienst is fogadok.

            Törekszem az általam elsajátított módszerek integrálására, a velem dolgozó kliens problémájához és személyiségéhez alakítani a használt módszereket. A foglalkozások során a beszélgetés mellett, szimbólum-, művészet- és meseterápiás módszereket, különböző dramatikus technikákat is használok. Az alapdiploma megszerzése után Integratív Gyermekterapeuta címet szereztem, elvégeztem Antalfai Márta ’Kincskereső Meseterápiás Módszerét’, jelenleg a Komplex Integratív Terapeuta képzést végzem.