Udvari Judit

Udvari Judit

Udvari Judit család- és párterapeuta, klinikai szakpszichológus

Rendelési idők:

VI.kerület, Teréz körút 19.
szerda 8.30-13.00; csütörtök 8.30-9.30, 10.00-13.00, 14.00-20.00

Online foglalás VI. kerület

Vállalom olyan nehézségek kezelését melyek egyéni- illetve család- vagy párterápiával oldhatóak meg.

Abban tudok segíteni a hozzám fordulóknak, hogy eszközöket adok a kezükbe, melyekkel az őket feszítő problémákat meg tudják oldani. A megoldás kulcsa mindenkiben ott van, a közös munka során ezt fedezzük fel és az ehhez szükséges erőt mozgósítjuk.

Egyéni terápiában a beszélgetésen, együtt gondolkodáson túl hipnózist és pszichodráma elemeket is használok. Ezek kombinációja hatékony lehet abban, hogy feltárja, átírja a páciens mozgatórugóit és hozzáférhessen az erőforrásaihoz.

Az alábbi problémák kezelését vállalom:

- szorongás

- pánikbetegség

- stresszkezelés

- önértékelési, önérvényesítési problémák

- depresszió

- párkapcsolati nehézségek

- gyermeknevelési kérdések

- testi (akut vagy krónikus) betegségek pszichológiai megsegítése

- krízis

- gyász, veszteség feldolgozása

Pár- és családterápia

Minden pár vagy család életében vannak nehéz időszakok, amikor hiányzik a kellő összhang a családtagok között. Ilyenkor sok az összeütközés, vagy egyszerűen csak úgy érzi az ember, hogy nem azt kapja, amire vágyik, vagy nem tudja azt adni, amit szeretne. Előfordul, hogy krízishelyzetbe kerül az egyik fél vagy egy pár, pl. baleset, betegség, gyerek elvesztése, szerető felbukkanása, külföldi munkavégzés, munkahely elvesztése, válás gondolatának felmerülése. A pár és- családterápiában is fontosnak tartom, hogy együtt, egymást segítve oldjuk meg a problémákat, így erősítve az összetartozást. Fontosnak tartom építő módon átbeszélni a problémáinkat, megosztani a másikkal az érzéseinket. Nagy erőt tud adni az, ha látjuk a párunkat, családtagjainkat ahogy arra törekednek, hogy jobbá tegyék a közös életünket. A gyerekek, kamaszok lelki problémáira is hatékony megoldást tud nyújtani a családterápia. Családban élve időnként számunkra láthatatlanok vagy nehezen megváltoztathatók azok a mozgatórugók, amelyek kialakítanak a gyerekben valamilyen nehézséget, vagy rossz kapcsolatot, pl. magatartás zavarok, evés zavarok, alvás zavarok, tanulási zavarok, kötődési nehézségek. Ezekben való közös munkában tudok segítséget nyújtani. A család-, és párterápiákat kettős vezetéssel tartjuk, Spronz Péter kollégámmal.

 

Egészségpénztár elfogadóhelyként működöm.

Publikációk:

http://konyv.guru/decens-recenzens-csaladi-kenyszervalasztasok/