Zubovics Evelin

Zubovics Evelin

Zubovics Evelin okleveles pszichológus, gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus jelölt, sématerapeuta jelölt

Rendelési idők:

II. Szász Károly utca 6.
csütörtök 14:00 - 20:00

Online foglalás II. kerület

Zubovics Evelin vagyok, okleveles pszichológus, gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus jelölt és sématerapeuta jelölt. Jelenleg egy Pest megyei pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom, ahol szakértői tevékenységet és nevelési tanácsadási feladatokat látok el.

Magánrendelésemen gyermekeknek és serdülőknek tartok pszichológiai tanácsadást. Úgy gondolom, hogy a gyermekek és kamaszok nehézségeinek hátterében komplex, biológiai, pszichés és szociális okok állnak, így munkám első fázisában ezek feltérképezésében segítem a hozzám fordulókat. Munkám során nemcsak arra fektetek hangsúlyt, hogy közösen megértsük a felmerülő problémák kiváltó és fenntartó tényezőit, hanem fontosnak tartom, hogy a tanácsadás során szerzett tapasztalatok mindennapi életbe való átültetésével lehetségessé váljon a viselkedés megváltoztatása is. Többféle módszert alkalmazok (pl. gondolatnapló, bábok, székmunka, imagináció), melyekkel igazodom a gyermekek és kamaszok szükségleteihez, törekedve ezzel egy olyan légkör biztosítására, melyben a klienseim bizalommal és nyitottsággal fordulhatnak hozzám. Hiszem, hogy kellő motivációval, egy feltétel nélküli elfogadást biztosító közegben a pszichés és viselkedéses problémák megoldása a gyermek saját erőforrásainak mozgósításával lehetséges.

Munkámnak fontos részét képezik a szülőkonzultációk is. Ha úgy érzi, hogy nehezére esik megérteni, hogy bizonyos helyzetekre gyermeke hogyan reagál, és elakadt a támogatásában, akkor időt fordítunk arra is, hogy kompetensebbnek érezze magát, és ezáltal aktívan és hatékonyan tudja kísérni gyermekét a változás felé vezető úton.

Nehézségek, amelyekben bizalommal fordulhat hozzám:


-    beilleszkedési és kortárskapcsolati nehézségek
-    magatartásproblémák
-    indulatkezelési nehézségek
-    hangulati problémák
-    stressz- és feszültségkezelés
-    önértékelési problémák, önismeret mélyítése
-    nehéz élethelyzetek utáni megsegítés (pl. válás)
-    serdülőkorban fellépő nehézségek (pl. szülő-gyermek kapcsolat fokozódó feszültségei, tanulási és viselkedésbeli nehézségek)