Bundzik Alíz

Bundzik Alíz

Bundzik Alíz pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető

Rendelési idők:

XIII. kerület: hétfő: 16:00 - 19:00, csütörtök: 15:00 - 18:00

Online foglalás XIII. kerület

Okleveles pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető vagyok. Egyéni tanácsadást és autogén tréning vezetést vállalok.

Figyelmes és megértő légkörben várok felnőtteket és 16 év feletti serdülőket. Hiszek abban, hogy minden ember egyedi. Így aztán minden probléma, minden egyes folyamat is egyedi.

Szemléletemben fontos szerepet játszanak a kapcsolatok és a művészetek. A pszichológián belül az egyik számomra szimpatikus irányzat a rendszerszemlélet, mely a kapcsolatok tükrében tekint az egyénre. Művészetek terén a zene és a tánc mindig is részesei voltak az életemnek, egy ideig versenysportoló is voltam. Ezek a tapasztalatok segítettek több pszichológiai jelenség megértésében is. Megerősítettek abban, hogy társas kapcsolataink milyen jelentősek lehetnek, hogy az érintés mennyit adhat egy kapcsolatban, hogy a szorongással lehet és kell foglalkozni, hogy a sport, a mozgás mennyi erőt ad és még sorolhatnám.

Pszichológusi munkámmal szeretném segíteni önmaga megértését, átadni a magunkra figyelés és a folyamatos fejlődés értékét. Munkámat szupervíziós segítséggel végzem.

Az autogén tréning

Ezzel a relaxációs módszerrel megtaníthatjuk a testünket a megnyugvásra, mely aztán a gyakorlás folytán számos pozitív hatást eredményez életminőségünkben. Bárki megtanulhatja, majd önállóan használhatja. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik sokszor érzik magukat feszültnek, rosszul alszanak, gyakran fáradtak, nem érzik kiegyensúlyozottnak magukat, pszichoszomatikus problémákkal küzdenek (pl. fejfájás, vérnyomás probléma, hasfájás, IBS stb.), bizonyos helyzetekben lámpalázasak vagy azoknak, akik még keresik a számukra megfelelő módot a kikapcsolásra. A módszer egyéni és csoportos formában is elsajátítható.

Egyéni tanácsadás

Az életvezetési tanácsadás igazából egy beszélgetés, mely segít Önnek az adott kérdés, probléma tisztábban látásában. Elindíthatja Önt a változás vagy az elfogadás útján, új nézőpontokat, önismeretet szerezhet általa.

Tanulmányok

Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia alap- és mesterszak

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning módszerspecifikus képzés

Serdülő önismereti csoport vezetése tanfolyam (Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért)