Juhos Melanie Laura

Juhos Melanie Laura

Juhos Melanie Laura pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt, képzésben lévő család-, és párterapeuta

Rendelési idők:

XI. kerület: hétfő: 15:00 - 18:00, péntek: 13:00 - 16:00

Online foglalás XI. kerület

Juhos Melanie vagyok, pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt, valamint képzésben lévő család-, és párterapeuta. Tanulmányaimat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem, majd óvodapszichológusként négy éven át támogattam az általam ellátott intézményekbe járó gyerekek fejlődését, segítettem megoldást találni a családjukban felmerülő nehézségekre, és dolgoztam együtt az óvodapedagógusokkal munkájuk javítása érdekében. Munkám mellett elvégeztem a Magyar Családterápiás Egyesület alapképzését, és abszolvált státuszt szereztem az ELTE pedagógiai szakpszichológus képzésén, ahol jelenleg az óvodáskorú gyerekek digitális eszközhasználatának vizsgálatából írom a szakdolgozatomat.


Magánrendelésem keretében az óvodás és kisiskolás gyerekek nehézségeiben, valamint a családjaikban felmerülő elakadásokban igyekszem segítséget nyújtani a pszichológiai tanácsadás eszközeivel. A szülőkkel folytatott beszélgetések során komplexen, rendszerbe ágyazva igyekszem feltárni és megérteni a felmerülő problémák okait, majd a közös gondolkodás során segítek megtalálni a családhoz legjobban illeszkedő megoldási módokat. A gyerekekkel való munkában a korosztályhoz illeszkedő rajzos, játékos és mesés technikákkal igyekszem még jobban megismerni a nehézségeiket és erősségeiket, valamint az adott problémával kapcsolatos megéléseiket, majd a tapasztalataimat visszaforgatva a folyamatba teret adni önmaguk kifejezésére, a feszültségeik levezetésére, és az önbizalmuk megerősítésére. Emellett pedagógusokat és óvodapedagógusokat is fogadok a munkájuk során felmerülő nehézségek, elakadások átgondolása, és enyhítése céljából.


Mivel fordulhatnak hozzám?

  • nevelési kérdések (pl. napirenddel, szabályokkal, digitális eszközökkel kapcsolatos kérdések)
  • a család életében bekövetkezett változások (pl. költözés, válás, hozzátartozó halála)
  • testvér születése, testvérféltékenység és testvérkonfliktusok
  • óvodai és iskolai nehézségek (pl. reggeli sírás, nehéz elválás, beilleszkedési problémák, társas konfliktusok, tanulási nehézségek) 
  • étkezéssel, alvással, szobatisztasággal kapcsolatos nehézségek
  • gyermekkori félelmek és agresszió
  • szülői aggodalmak, bizonytalanság
  • pedagógusok munkahelyi nehézségei, elakadásai, kiégésprevenció