Juhos Melanie Laura

Juhos Melanie Laura

Juhos Melanie Laura pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt, képzésben lévő család-, és párterapeuta

Rendelési idők:

XI. kerület: hétfő: 15:00 - 21:00, péntek: 09:00 - 16:00

Online foglalás XI. kerület

Juhos Melanie vagyok, pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt, valamint képzésben lévő család- és párterapeuta. Tanulmányaimat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem, majd óvodapszichológusként négy éven át támogattam az általam ellátott intézményekbe járó gyerekeket, szüleiket, és óvodapedagógus kollégáimat a mindennapi nehézségeikben és elakadásaikban. Munkám mellett elvégeztem a Magyar Családterápiás Egyesület alapképzését, és abszolvált státuszt szereztem a ELTE pedagógiai szakpszichológus képzésén, ahol jelenleg az óvodás gyerekek digitális eszközhasználatának vizsgálatából írom a szakdolgozatomat. 
Magánrendelésem keretében elsősorban az óvodás és kisiskolás gyerekek nehézségeiben, valamint a családjaikban felmerülő elakadásokban igyekszem segítséget nyújtani a pszichológiai tanácsadás eszközeivel. A szülőkkel folytatott beszélgetések során komplexen, rendszerbe ágyazva igyekszem feltárni és megérteni a felmerülő problémák okait, majd a közös gondolkodás során segítek megtalálni a családhoz legjobban illeszkedő megoldási módokat. A gyerekekkel való munkában a korosztályhoz illeszkedő rajzos-játékos technikákkal igyekszem megismerni a nehézségeiket, erősségeiket, valamint az adott problémával kapcsolatos megéléseiket, majd a tapasztalataimat a folyamatba visszaforgatva teret adni önmaguk kifejezésére, a feszültségeik levezetésére, és önbizalmuk megerősítésére. 
Emellett szívesen fogadok kisebb elakadásokkal, beilleszkedési vagy tanulási nehézségekkel küzdő, pályaválasztás előtt álló, vagy az önismeretüket mélyíteni vágyó serdülőket is, akikkel az ismerkedési szakaszt követően közösen választjuk ki az ülések fókuszában álló témákat és az alkalmazott módszereket, technikákat. Ebben a korosztályban már nagyobb teret kap a beszélgetés, a felmerülő helyzetek értelmezése, és az önreflexió, de időről időre a játékos és rajzos technikák is előkerülnek, amelyek segítenek felidézni a gyermekkor önfeledtségét és kapcsolódni a fiatalabb énünkhöz.
Továbbá páros vezetésű család- és párterápiás üléseket is tartok több kolléganőmmel, heti-kétheti rendszerességgel, folyamatos szupervízió mellett. Ezek a folyamatok többek közt a pár és a család tagjai életében bekövetkezett nagyobb változások, a köztük lévő gyakori konfliktusok, és kommunikációs nehézségek jelenthetnek segítséget. 
Mivel fordulhatnak hozzám?
- Szülők: nevelési kérdésekben (pl. napirend, otthoni szabályok, digitális eszközhasználat); a család életében bekövetkezett vagy tervezett nagyobb változások esetén (pl. költözés, válás, testvér születése, hozzátartozó halála); szülői aggodalmakkal és bizonytalansággal; étkezéssel, alvással, szobatisztasággal kapcsolatos nehézségekkel; erős dac, hiszti esetén.
- Gyerekek: óvodai és iskolai gondokkal (pl. reggeli sírás, nehéz elválás, beilleszkedési nehézség, társas konfliktusok, tanulási nehézségek); gyermekkori félelmekkel és agresszióval; a viselkedés váratlan megváltozása esetén.
- Serdülők: kisebb elakadásokkal; beilleszkedési nehézségekkel; tanulási problémákkal; pályaválasztási kérdésekkel; szülőkkel, testvérekkel való konfliktus esetén; önismeret mélyítése céljából.