Kaló Attila

Kaló Attila

Kaló Attila család-rendszer terapeuta szupervizor, mediátor, szupervizor-coach

A kapcsolatok megértése, fejlődése rendszerszemlélettel: bizalommal, biztonságos légkörben.

Segítő hivatásomat a gyermekvédelem, majd szociális ellátás területén kezdtem meg. Krízishelyzetben lévő családoknak nyújtottam támaszt problémáik felismeréséhez, erőforrásaik kimunkálásához, társadalomba való aktív visszailleszkedéséhez.

10 éve ismerkedtem meg a családterápiával. Ma már vallom, a rendszerszemléletű megközelítés meghatározó alapja munkámnak, életemnek egyaránt. A párokkal és családokkal kapcsolatos munkámban olyan témákkal, kommunikációs problémákkal, mintákkal, egyensúlyi állapotokkal, határokkal és struktúrákkal találkozom folyamatosan, amelyek számtalan izgalmas rátekintést kínálnak és egyedi hozzáállást kívánnak meg.

Üléseimen a fejlődéshez és mélyebb önismeret szerzéshez hozzájárulóan a kötődési minták, érzelmi fókuszú megközelítés, családi alrendszerek vizsgálata, a mérgező párbeszéd átalakítása, saját családi minták kibontása, életciklus kérdések, kapcsolati határok és lojalitások hangsúlyosan jelen vannak.

Szakmai felfogásomat hazai képzőimen kívül nagyban alakították olyan külföldön praktizáló szakemberek, közöttük, mint Reinhard Krüger, Gáspár György, Monica McGoldrick, Sue Johnson, akikkel a mélyebb bugyrokba, teljesen új megközelítésekbe láttam bele. Ilyenek a testvérkapcsolatok, az érzelmek, a kötődés vizsgálata, a pszichodráma, a mint eszköz, az egyéni, vagy a páros munkában, az imágó terápia, vagy a genogram sokszínű használata.

13 éve dolgozom családokkal a gyermekjóléti területen is.

Magánpraxisban egyedül és párban is fogadok főképpen párokat személyesen Budapesten és online.

Mindemellett jelenleg tanácsadóként dolgozom több területen. Szupervizorként, Coachként támogatom a munka világában a rendszereket. A kiégés megelőzése, a stresszkezelés fontossága, a kommunikációról és a konfliktuskezelésről a közös tanulás ma már elengedhetetlen része jóllétünknek, a gyorsuló világ kihívásainak (lassulás, belső béke megteremtése, csapatkohézió kialakítása, saját szakmai szerep feldolgozása, érzelmi kapcsolatteremtés, reziliencia, mindfulness), valamint a szervezetek sikereinek, és a vezetők felelősségvállalásának. Vezetőként képződtem is, valamint vezető szerepben is voltam több éven át. Ezen tudásaimat, tapasztalataimat tréningek alkalmával kamatoztathatom. Felsőoktatásban gyakorlatvezetői, óraadói, szupervizori feladatokat szoktam ellátni.

Hivatásomban a célom az, hogy az emberek minél közelebb kerülhessenek önmaguk és kapcsolataik érzelmi megéléséhez és megértéséhez magánéletükben, illetve szakmai életükben egyaránt. Ehhez tudásomon kívül a nyitott, biztonságot teremtő és empatikus személyiségem, sokszínű módszereket alkalmazó eszköz/tudástáram van mellettem útitársul.


Szakmai szervezeti tagságok:

A Magyar Családterápiás Egyesület, a Család-rendszer Terápiás Műhely, A Magyar Szupervizorok és Szupervizor Coachok Társaságának, valamint a Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetségnek vagyok tagja.