Nagy-Balóné Mogyorós Vera

Nagy-Balóné Mogyorós Vera

Nagy-Balóné Mogyorós Vera gyermek - és ifjúsági klinikai szakpszichológus és mentálhigiénés szakember, pár- és családterapeuta, iskolapszichológus

Rendelési idők:

XII. kerület: csütörtök: 08:30 - 12:30

Online foglalás XII. kerület

2000-ben végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Kar Pszichológia szakán. 
2004-ben a Semmelweis Egyetemen Gyermek- és Ifjúsági Klinikai Szakpszichológus és mentálhigiénés szakember diplomát kaptam. 
2007-ben pedig Család- és párterapeuta címet szereztem. 

Munkám során rendszerszemléletben és integratív szemléletben dolgozom.
Mindannyian kisebb-nagyobb rendszerek tagjai vagyunk, melyek meghatározó szerepet játszanak az életünkben. A legérzékenyebb fejlődési szakaszokban legmeghatározóbb szerepet játszó rendszer legtöbbünk életében a család. Egy család egy dinamikusan változó egyensúlyban működő rendszer, mely egészséges esetben képes valamennyi családtag fejlődését szolgálni. Ellenkező esetben valamelyik családtag pszichés (vagy akár testi) tünetekkel jelzi a rendszer diszfunkcionális működését. Bármelyik életciklusban bármelyik családtagnak szüksége lehet egy szakember segítségére, támogatására, hogy ő maga vagy a családja visszataláljon az egészséges fejlődés útjára. 
Pszichodinamikus gondolkodásmódom a problémák gyökereinek feltárására fókuszál, de a múlt nehézségeinek, fájdalmainak, veszteségeinek megértése, feldolgozása után igyekszem segíteni pácienseimet, hogy a jelenre és a jövőre vonatkozóan új megoldási lehetőségeket, új alternatívákat találjanak, melyek saját eszköztárukat fogják bővíteni az élet különböző területein. Ebben a szakaszban alkalmazok kognitív-viselkedésterápiás módszereket, relaxációs technikákat és a katathím imaginációt is. 


Kiemelt érdeklődési területem:


A serdülő- és fiatalkori nehézségek, a leválás, az elengedés, a felnőtté válás, az identitáskeresés, a pályaválasztás, a párkapcsolati problémák, és a családon belüli, illetve családon kívüli kapcsolati nehézségek problematikája. 
Mindezek mellett örömmel dolgozom a fiatalabb korosztállyal is, gyermekkori pszichés problémák esetén.


Az alábbi módokon tudom segíteni Önöket:
•    Egyéni terápia serdülők és felnőttek számára az alábbi problémák esetén: 
-    ha úgy érzi, hogy önismerete fejlesztésével, boldogabb, teljesebb életet élhet
-    ha elveszettnek érzi magát az identitáskeresés útján
-    ha önértékelési problémái vannak
-    ha bizonytalan a pályaválasztásban
-    ha úgy érzi, hogy elakadt a leválás, a függetlenedés útján
-    ha párkapcsolati problémái vagy kapcsolatteremtési nehézségei vannak 
-    ha életvezetési nehézségei adódtak
-    ha hangulatingadozások, szorongásos időszakok nehezítik meg mindennapjait

●    Négyüléses serdülőkonzultáció: 

Szeretettel várlak, ha éppen a serdülőkor göröngyös útját járod. Nehezek a mindennapok, nehéz együtt élned magaddal és a környezeteddel is? Néha úgy érzed, hogy semminek semmi értelme? Ez teljesen normális a felnőtté válás útján. Néhány alkalmas problémaorientált konzultációra is van lehetőséged, ha nem szeretnél elköteleződni egy hosszabb terápiás munkára.

•    Gyermekterápia és szülőkonzultáció: 

A gyermekekkel való munkának mindig kettős célja van. Egyrészt segíteni a gyermeket az
egészséges fejlődés útján, másrészt segíteni a szülőket abban, hogyan válhatnak gyermekük számára
szerető, támogató, elfogadó, biztonságot nyújtó erőforrássá. Ezért a gyermekterápiák esetében rendszeresen konzultálok a szülőkkel is.

A gyermekkori problémák, melyekkel hozzám fordulhatnak: 
Evés, alvás, szobatisztaság problémák; Szülőtől való elválási nehézségek; Beszédproblémák, dadogás; Testvérféltékenység; Gyakori fejfájás, hasfájás, hányinger; Szorongásos tünetek: iskolafóbia, kényszerek, körömrágás, indokolatlanul erősnek tűnő félelem bizonyos helyzetekben vagy tárgyaktól (fóbia); Fokozott érzékenység, túlzott visszahúzódás, túlzott agresszió; Közösségbe való beilleszkedési nehézségek; Magatartásproblémák; Pályaválasztási nehézségek, Iskolai Bullying

•    Pár- ás családterápia:
Hatalmas erőforrás rejlik minden emberi kapcsolatban. A kapcsolataink azonban velünk együtt változnak, fejlődnek, és akadályokba ütköznek. Szeretettel várom Önöket párjukkal, családjukkal, ha úgy érzik, hogy szeretnének visszatalálni egymáshoz, vagy épp megtalálni az egyéni utak és az együttlét, az egymáshoz tartozás törékeny egyensúlyát.


Az útját mindenkinek magának kell bejárnia, mi szakemberek csak kísérjük Önöket a magunk eszközeivel egy elfogadó, bizalomra épülő közös munka során.