Kovács-Nagy Eszter

Kovács-Nagy Eszter

Kovács-Nagy Eszter tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Rendelési idők:

II. kerület: hétfő: egész nap, péntek: egész nap

Online foglalás II. kerület

Nagy Eszter vagyok, tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta. Évek óta foglalkozom gyermekek és felnőttek, családok és párok pszichológiai megsegítésével (szupervízió mellett). Tanácsadó szakpszichológusként egészséges, de nehézségekkel, elakadásokkal küzdő személyekkel, problémákkal szembenéző párokkal, családokkal foglalkozom. Célom az ő jóllétüknek fejlesztése, életminőségük javítása, egészségük megőrzése.

Időnként mindannyian nehézségekkel, krízisekkel találjuk szembe magunkat, amiket a saját megküzdési módjainkkal igyekszünk megoldani. Ha úgy érezzük, hogy ezekkel a nehézségekkel egyedül nem tudunk megbirkózni, ha nem jutunk előre, hiába próbáljuk, akkor lehet segítségünkre a megfelelő tudással rendelkező szakember, pszichológus. Ezekben a nehéz helyzetekben segítem klienseimet a megoldáshoz vezető út megtalálásában. Hiszek abban, hogy mindenki képes arra, hogy fejlődjön, változzon és változtasson. Munkám során nagyon fontosnak tartom annak a biztonságos, elfogadó légkörnek a megteremtését, amiben az egyéni/párkapcsolati/családi nehézségek megoszthatóvá válnak. Ezekben a nehézségekben segítem, kísérem klienseimet.

A család- és párterápiák során az egyén helyett a pár vagy család nehézségei, elakadásai vannak a fókuszban. Ahogy saját személyiségünk fejlődik, úgy párkapcsolatunk, családi életünk is. Néha az egyik szakaszból a másikba való átlépés nem olyan egyszerű, az új szakaszokhoz való alkalmazkodás nehéz. A hozzám fordulókat a családi életben megjelenő nehézségekben és a különböző életciklus váltásokban segítem. A családterápia rendszerszemlélete szerint egyetlen változás a rendszerben kihat az egészre és a problémák keletkezésének és megoldásának a helye is egyaránt a család. A pár- és családterápiás üléseken a nehézségeket a családi rendszerben értelmezzük.

(A család és párterápiákat Ács Réka képzésben lévő családterapeuta kolleganőmmel tartjuk. )

A következő párkapcsolati és családi nehézségekben fordulhatnak hozzánk bizalommal:

 • Párkapcsolati problémák (pl. gyakori konfliktusok, elköteleződés, bizalmi kérdések, szexualitás, „vele vagy nélküle" dilemmák)
 • Kommunikációs nehézségek az egyes családtagok között
 • Elhúzódó konfliktusok, gyakori félreértések, viták
 • A gyermekek nevelésével kapcsolatos problémák, feszültségek
 • Egész családot érintő krízishelyzetek, problémák
 • Életszakaszok változását kísérő elakadások, feszültségek

Végzettségeim:

Tanulmányok:

 • Tanácsadó szakpszichológus - krízis szakirányEötvös Loránd Tudományegyetem, 2018
 • Okleveles pszichológus - klinikai- és egészségpszichológiai szakirányKároli Gáspár Református Egyetem, 2013

 

Képzések:

 • Pár- és családterápiás módszerspecifikus képzés

Magyar Családterápiás Egyesület, 2012- jelenleg szupervíziós fázisban

 • Autogén tréning képzés

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, 2014

 • Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés

TÁMOP, 2015

 • Coaching pszichológus képzés

Life coach - Az ELTE PPK Tanácsadó Szakpszichológus Képzés és Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület közös képzése, 2017-2018