Nagy Eszter

Nagy Eszter

Nagy Eszter tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt

Rendelési idők:

II.kerület hétfő 17.00-20.00,péntek 14.30-17.00, 18.00-19.00

Online foglalás II. kerület

Nagy Eszter vagyok, tanácsadó szakpszichológus, család- és párterapeuta jelölt. Évek óta foglalkozom gyermekek és felnőttek, családok és párok pszichológiai megsegítésével (szupervízió mellett). Tanácsadó szakpszichológusként egészséges, de nehézségekkel, elakadásokkal küzdő személyekkel, problémákkal szembenéző párokkal, családokkal foglalkozom. Célom az ő jóllétüknek fejlesztése, életminőségük javítása, egészségük megőrzése.

Időnként mindannyian nehézségekkel, krízisekkel találjuk szembe magunkat, amiket a saját megküzdési módjainkkal igyekszünk megoldani. Ha úgy érezzük, hogy ezekkel a nehézségekkel egyedül nem tudunk megbirkózni, ha nem jutunk előre, hiába próbáljuk, akkor lehet segítségünkre a megfelelő tudással rendelkező szakember, pszichológus. Ezekben a nehéz helyzetekben segítem klienseimet a megoldáshoz vezető út megtalálásában. Hiszek abban, hogy mindenki képes arra, hogy fejlődjön, változzon és változtasson. Munkám során nagyon fontosnak tartom annak a biztonságos, elfogadó légkörnek a megteremtését, amiben az egyéni/párkapcsolati/családi nehézségek megoszthatóvá válnak. Ezekben a nehézségekben segítem, kísérem klienseimet.

A család- és párterápiák során az egyén helyett a pár vagy család nehézségei, elakadásai vannak a fókuszban. Ahogy saját személyiségünk fejlődik, úgy párkapcsolatunk, családi életünk is. Néha az egyik szakaszból a másikba való átlépés nem olyan egyszerű, az új szakaszokhoz való alkalmazkodás nehéz. A hozzám fordulókat a családi életben megjelenő nehézségekben és a különböző életciklus váltásokban segítem. A családterápia rendszerszemlélete szerint egyetlen változás a rendszerben kihat az egészre és a problémák keletkezésének és megoldásának a helye is egyaránt a család. A pár- és családterápiás üléseken a nehézségeket a családi rendszerben értelmezzük.

(A család és párterápiákat Ács Réka család- és párterapeuta jelölt kolleganőmmel tartjuk. )

A következő párkapcsolati és családi nehézségekben fordulhatnak hozzánk bizalommal:

· Párkapcsolati problémák (pl. gyakori konfliktusok, elköteleződés, bizalmi kérdések, szexualitás, „vele vagy nélküle” dilemmák)

· Kommunikációs nehézségek az egyes családtagok között

· Elhúzódó konfliktusok, gyakori félreértések, viták

· A gyermekek nevelésével kapcsolatos problémák, feszültségek

· Egész családot érintő krízishelyzetek, problémák

· Életszakaszok változását kísérő elakadások, feszültségek

Végzettségeim:

Tanulmányok:

· Tanácsadó szakpszichológus - krízis szakirány Eötvös Loránd Tudományegyetem, 2018

· Okleveles pszichológus - klinikai- és egészségpszichológiai szakirány Károli Gáspár Református Egyetem, 2013

 

Képzések:

· Pár- és családterápiás módszerspecifikus képzés

Magyar Családterápiás Egyesület, 2012- jelenleg szupervíziós fázisban

· Autogén tréning képzés

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, 2014

· Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés

TÁMOP, 2015

· Coaching pszichológus képzés

Life coach - Az ELTE PPK Tanácsadó Szakpszichológus Képzés és Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület közös képzése, 2017-2018