Vajda Emília

Vajda Emília

Vajda Emília pszichológus, művészetterápiás foglalkoztató, sémakonzultáns jelölt

Rendelési idők:

IX. kerület: csütörtök: 14:00 - 17:00

Online foglalás IX. kerület

Úgy gondolom, hogy a tanácsadás egy olyan eszköz, amelyet kreatívan hasznosíthatunk az aktuális elakadás feloldására, egy fenntarthatóbb lelki működésért. Közösen hozunk létre egy új működést, szemléletet, érzést, ami élmény és alkotás.

A kognitív alapok mellett sématerápiás és művészetterápiás eszközökkel is dolgozom. Munkám során a traumatudatosságra, lelki fenntarthatóságra és rendszerszeméletre törekszem. A stabilitást kölcsönadom a klienseimnek, közösen viseljük a nehéz érzéseket, oldjuk a feszültséget, fejlesztjük az ehhez szükséges készségeket.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a viselkedés, érzés és gondolat összefüggéseiről beszélgetünk. Reflektálunk a visszatérő viselkedési mintáira, működésére, azok előnyeire és hátrányaira, mindezt személyre szabott karakterekkel (például kártyán) vizualizálva. Van, hogy szavak nélkül közelebb tudunk jutni egy megoldáshoz, ezért relaxációval, imaginációval és alkotással segítjük a kapcsolódást érzésekhez, témákhoz.

Eddig a körülbelül 1200 óra tanácsadás során az alábbi témákkal fordultak hozzám:
- kapcsolódás magunkhoz és másokhoz
- családi-, pár-, baráti kapcsolatok
- stressz, szorongás
- érzelemszabályozás (megterhelő érzelmek, stabilitáshiány)
- karrier
- ismétlődő konfliktusok
- önkifejezés szavakkal és szavak nélkül
- döntéshozás
- kapunyitási krízis
- veszteségek
- kommunikáció, asszertivitás
- önismeret 
- kipróbálni milyen tanácsadásra járni

Képzések:
Pszichológia MA, ELTE PPK (végzés éve: 2020)
Katarzisz Komplex Művészetterápia (2020-2023, 2. blokk)
ISST Sémakonzultáns képzés (2022-től folyamatban)

A tanácsadási folyamat során a szakmai keretek, titoktartás, kompetenciahatárok betartásával, szupervízióval támogatva biztosított a szolgáltatásom. A tanácsadás hosszát, kereteit az egyéni igényekhez igazítva személyesen beszéljük meg.

Előfordulhat, hogy az általam folytatott pszichológiai tanácsadás helyett más szintű vagy megközelítésű mentálhigiénés szolgáltatás a megfelelőbb. A továbbirányítás esetén a megfelelő tájékoztatást biztosítom.

Keressen bizalommal bejelentkezés vagy tájékozódás céljából.