Babós Emese

Babós Emese

Babós Emese tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Rendelési idők:

XIII. kerület: kedd: 13:00 - 15:00, 17:00 - 21:00, szerda: 19:00 - 21:00, péntek: 16:00 - 21:00

Online foglalás XIII. kerület

Tanácsadó szakpszichológusként egyéni pszichológiai tanácsadást és kettős vezetéssel pár- vagy családterápiát vállalok.

Pszichológus diplomámat 2008-ban szereztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Ezt követően több különböző területen kipróbáltam magam segítőként mind a civil, mind az állami szférában. Munkáim során élethelyzetüket tekintve nagyon különböző nehézségeket átélő embernek nyújtottam egyéni konzultációt, így például:

  • párkapcsolatukban vagy családjukban bántalmazott,
  • álláskereső (köztük pályakezdő és tartósan munkanélküli),
  • szabadságvesztéses börtönbüntetésüket töltő, vagy már szabadult,
  • krízisben lévő személyeknek.


Ezért rálátásom van sok különböző problémára, és részese lehettem a megoldáskeresés és együtt-gondolkodás nagyon változatos formáinak. Hogy mindennek szakmailag erősebb alapokat adjak, 2020-ban tanácsadó szakpszichológus képesítést szereztem szintén az ELTE-n.

Utóbbi azt hozza magával, hogy tanácsadói keretben dolgozom, azaz a jelenből indulunk ki, az aktuális problémával/elakadással dolgozunk az érintett saját, belső erőforrásainak feltérképezésével és mozgósításával egy elfogadó, nyitott közegben.

2021-től vállalok egyéni pszichológiai tanácsadást valamint pár- vagy családterápiát a magánszektorban, emellett iskolapszichológusként dolgozom egy általános iskolában.

Erősségeim:
Munkáim során a pszichológiai tanácsadás különböző formáiban – pl. pálya- és munkatanácsadás; társadalmi reintegrációt segítő mentorálás, rapid, megoldásközpontú esetkezelés, egyéni és csoportos tanácsadás – szereztem tapasztalatot. Mindez biztos alapokat adott nyitottságomnak, empátiás készségemnek és rugalmasságomnak.

Gyerekekkel, fiatalokkal és a felnőttek minden korosztályával (fiatal, önálló életüket kezdő felnőttektől egészen időskorú (80+) személyekig) kapcsolatban van tapasztalatom a segítő beszélgetések terén.

Biztonságos közeget tudok teremteni, mert gondot fordítok arra, hogy rálátásom legyen önmagamra is: a pszichodráma, majd a családi önismereti csoport módszerében kétszer 150 órás önismereti munkán vagyok túl.

Hiszek a változásban és a változtatás lehetőségében, és abban hogy találhatunk jóféle, minket erősítő, szeretetteli kapcsolódásokat az életben.