Buti Veronika

Buti Veronika

Buti Veronika pszichológus, alapozó terápiás fejlesztő, perinatális szaktanácsadó jelölt

Rendelési idők:

XIII.kerület csütörtök 18.00-21.00

Online foglalás XIII. kerület

Buti Veronika vagyok, okleveles pszichológus, alapozó terápiás fejlesztő, perinatális szaktanácsadó jelölt. Pszichés tanácsadást tartok felnőttek, és perinatális tanácsadást várandósok és kisgyermekes anyák számára. A tanácsadás során nagy hangsúlyt fektetek a biztonságos légkör kialakítására, melyben a nehézségek és problémák értékítélet nélkül jelenhetnek meg, kerülhetnek feldolgozásra így mozgósítva az egyén erőforrásait a kiegyensúlyozottabb élet elérése érdekében.  A hozzám forduló igényeire hangolódva és nehézségei ismeretében alkalmazok dinamikus és kognitív elemeket, valamint relaxációs technikákat.

Hiszem, hogy a várandósság és szülővé válás olyan élethelyzetek, melyben újfajta megküzdési mechanizmusokat kell kialakítanunk, ebben szeretném támogatni a hozzám forduló anyákat, családokat. Célom, hogy az anyák/családok ne maradjanak egyedül nehézségeikkel, megerősödjenek kompetenciáikban, fel tudjanak dolgozni, olyan nem várt traumákat, mely ehhez az érzékeny és a szülő-gyermek kapcsolat kialakulásában jelentős időszakhoz köthető.

Pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem Felnőtt Klinikai és Egészségpszichológia Szakán szereztem 2017-ben, ahol az iskolapadon kívül pszichiátriai osztályokon szereztem ismereteket mind a gyermek, mind a felnőtt lélektani elakadásokról, nehézségekről és azok kezeléséről. 2018-ban alapozó terápiás fejlesztő végzettséget szereztem, jelenleg az ELTE Pre- és perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzésén vagyok végzős hallgató.

Munkámat a Pszichológusi Etikai Kódexnek megfelelően titoktartás és klinikusi szupervízió mellett folytatom.

Mivel fordulhat hozzám?

Egyéni tanácsadás felnőtteknek

 • önismereti igénnyel
 • élethelyzetbeli elakadásokkal
 • önértékelési problémákkal
 • párkapcsolati nehézségekkel

 

Egyéni tanácsadás kisgyerekes édesanyáknak/várandósoknak

 • szülés körüli időszakkal kapcsolatos kérdésekkel, kételyekkel
 • várandósságra való hangolódás igényével
 • ha a várandósság/szülés eseményei nem várt nyomot hagytak Önben
 • ha a gyermekágy időszakában kapcsolatos nehézségeket tapasztalt
 • ha az anyásággal kapcsolatos nehéz érzései támadtak (düh, lehangoltság)
 • nehézségek a szülő-csecsemő kapcsolatban
 • gyermek gondozásával kapcsolatos kérdésekkel
 • koraszülés után felmerülő nehézségekkel
 • vetélés esetén

 

Szakmai tapasztalatok

Szakmai tapasztalatomat a Dunakeszi Család- és Gyermekjóléti Központnál valamint, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VIII. kerületi tagintézményében szereztem. Minkét helyen családoknál jelentkező problémákra kerestünk megoldást.  Gyakran jelentkeztek a válás körül felmerülő változások a gyermekek életében, az iskolai szocializációs problémák és az alacsony szocioökonómiai státuszból adódó különösen nehéz helyzet. Feladataim közé tartozott a 0-3 éves gyermekek fejlődési eltérésével szembesülő szülők támogatása, valamint a gyermekek alvási, evési, szobatisztasági nehézségeivel kapcsolatos konzultáció. Jelenleg 0-18 éves gyermekek és családjaik számára tartok pszichés tanácsadást, valamint részt veszek Szakértői bizottsági tevékenységekben a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VIII. kerületi tagintézményében. Továbbá a XIII. kerületben a PannKa Közösségi térben, baba-mama klubbot tartok, mely egy kisgyermekes anyáknak szóló foglalkozás, élménymegosztó, ventilláló csoport, melyben a gyermekek családba érkezése körüli és anyukákat érdeklő témákról beszélhetnünk, csökkentve ezzel az édesanyák izolációját.