Buti Veronika

Buti Veronika

Buti Veronika pszichológus,perinatális szaktanácsadó

Rendelési idők:

XI. kerület: kedd: 12:00 - 18:00, szerda: 15:00 - 21:00, péntek: 09:00 - 12:00

Online foglalás XI. kerület

Buti Veronika vagyok, okleveles pszichológus, perinatális szaktanácsadó. A pszichológiai tanácsadás során nagy hangsúlyt fektetek a biztonságos légkör kialakítására, melyben a nehézségek és problémák értékítélet nélkül jelenhetnek meg, kerülhetnek feldolgozásra így mozgósítva az egyén erőforrásait a kiegyensúlyozottabb élet elérése érdekében.  A hozzám forduló igényeire hangolódva és nehézségei ismeretében alkalmazok dinamikus és kognitív elemeket, valamint relaxációs technikákat.

Hiszem, hogy a várandósság és szülővé válás olyan élethelyzetek, melyben újfajta megküzdési mechanizmusokat kell kialakítanunk, ebben szeretném támogatni a hozzám forduló anyákat, családokat. Célom, hogy az anyák/családok ne maradjanak egyedül nehézségeikkel, megerősödjenek kompetenciáikban, fel tudjanak dolgozni, olyan nem várt traumákat, mely ehhez az érzékeny és a szülő-gyermek kapcsolat kialakulásában jelentős időszakhoz köthető.

Pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem Felnőtt Klinikai és Egészségpszichológia Szakán szereztem 2017-ben, ahol az iskolapadon kívül pszichiátriai osztályokon szereztem ismereteket mind a gyermek, mind a felnőtt lélektani elakadásokról, nehézségekről és azok kezeléséről. 2018-ban alapozó terápiás fejlesztő végzettséget szereztem, 2020-ban az ELTE Pre- és perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzésén szereztem diplomát. 2021 szeptemberétől a Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesületnél Katatím Imaginatív Pszichoterápiát tanulok.

Munkámat a Pszichológusi Etikai Kódexnek megfelelően titoktartás és klinikusi szupervízió mellett folytatom.

 

Mivel fordulhat hozzám?

Egyéni tanácsadás felnőtteknek, serdülőknek

● önismereti igénnyel

● élethelyzetbeli elakadásokkal

● önértékelési problémákkal

● párkapcsolati nehézségekkel

 

Egyéni tanácsadás kisgyerekes édesanyáknak/várandósoknak

● szülés körüli időszakkal kapcsolatos kérdésekkel, kételyekkel

● várandósságra való hangolódás igényével

● ha a várandósság/szülés eseményei nem várt nyomot hagytak Önben

● ha a gyermekágy időszakában kapcsolatos nehézségeket tapasztalt

● ha az anyásággal kapcsolatos nehéz érzései támadtak (düh, lehangoltság)

● nehézségek a szülő-csecsemő kapcsolatban

● gyermek gondozásával kapcsolatos kérdésekkel

● koraszülés után felmerülő nehézségekkel

● vetélés esetén

 

Szakmai tapasztalatok

Szakmai tapasztalatomat a Dunakeszi Család- és Gyermekjóléti Központnál valamint, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VIII. kerületi tagintézményében szereztem. Mindkét helyen családoknál jelentkező problémákra kerestünk megoldást.  Gyakran jelentkeztek a válás körül felmerülő változások a gyermekek életében, az iskolai szocializációs problémák és az alacsony szocioökonómiai státuszból adódó különösen nehéz helyzet. Feladataim közé tartozott a 0-3 éves gyermekek fejlődési eltérésével szembesülő szülők támogatása, valamint a gyermekek alvási, evési, szobatisztasági nehézségeivel kapcsolatos konzultáció. Jelenleg 0-18 éves gyermekek és családjaik számára tartok pszichés tanácsadást, valamint részt veszek Szakértői bizottsági tevékenységekben a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VIII. kerületi tagintézményében.