Cseke Péter

Cseke Péter

Cseke Péter pszichológus, sportpszichológus, képzésben lévő családterapeuta, mediátor

Rendelési idők:

XII. kerület: hétfő: 13:00 - 19:00, csütörtök: 13:00 - 20:00

Online foglalás XII. kerület

Érdeklődési terület

Jelenleg az ELTE Bölcsészettudományi Karán dolgozom pszichológusként. Főként a tanulmányi nehézségekkkel küzdő egyetemisták személyes támogatása, illetve önismereti -, készségfejlesztő - és csoportépítő tréningek kidolgozása és lebonyolítása a feladatom a HELP (Hallgatói Elégedettséget Elősegítő Program) keretében. Az egyéni esetvezetések mellett tematikus tréningeket és - csoportfoglalkozásokat is tartok. Mindemellett tanulásmódszertani modult is kidolgoztam, amelyet minden bölcsészhallgató megismerhet a 2020/2021 őszi szemeszterétől, hiszen beépítik a képzésükbe.

Mintegy húsz éve foglalkozom gyerekekkel és serdülő fiatalokkal tanárként és pszichológusként is, így a legkülönfélébb nehézségekben (pl.  tanulási - vagy beilleszkedési problémák leküzdésében, konfliktushelyzetek feloldásában) tudok személyre szabott segítséget nyújtani. Gyakorlott konfliktuskezelő facilitátor, mediátor vagyok.

Egyéni és párkapcsolati problémákkal küzdő fiatalok és felnőttek támogatását egyaránt vállalom. Pár- és családterapeuta-jelöltként évek óta foglalkozom párokkal és családokkal rendszerszemléletben.

Tartottam felnőtteknek és serdülőknek is önismereti pszichodráma csoportot, emellett sokévnyi csoportvezetői tapasztalatot szereztem. (Jövőre újabb önismereti pszichodráma csoport indítását is tervezem.)

Sportpszichológusként egyéni versenyzők és csapatsportokat űzők mentális fejlesztését végzem. Az optimális célok kitűzésétől, a lehetőség szerinti legmagasabb teljesítmény eléréséhez tudok segítséget nyújtani. Mindehhez elengedhetelen, hogy megfelelő lélektani felkészítéssel vértezzem fel a sportolókat.  Többnyire csapaton belüli konfliktusok feltárásában és egyéni nehézségek leküzdésében, esetleg: krízisekkel való megküzdésben tudok segíteni klienseimnek.

Az önismeret mindenekelőtt önmagunk elfogadásával jár. Önmagunkat megismerni és ezáltal az életvezetésünkben fejlődni: az egyik legizgalmasabb kaland!

Végzettségem szerint csak - pszichiátriai értelemben - egészséges személyekkel dolgozhatok.