Gortva Zsuzsanna

Gortva Zsuzsanna

Gortva Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Rendelési idők:

IX. kerület: kedd: egész nap, csütörtök: egész nap

Pszichológusként magánrendelés keretében általában fiatalok és serdülők, illetve serdülőket nevelő szülők keresnek meg, akiknek témái a pályaválasztás, leválás, társkapcsolatok, családi kapcsolatok. Tiszteletet érzek mindenki iránt, aki képes egy ilyen helyzetben felvállalni a legsebezhetőbb, "legféltveőrzöttebb" részeit és a tovább felé törekedni minden hátráltató tényező ellenére. Hátráltató tényezők pedig általában vannak, kinek több, kinek kevesebb, kinek belső, kinek külső tényezők, némelyik egészen nagy batyu, amit régóta hordoznak egyedül.  Ennek a kibontásához, a jobb felé törekvéshez tudok bizalommal asszisztálni, abban igyekszem segíteni, hogy megint, (vagy akár előszörre) de úgy érezhesse, vannak lehetőségei, kompetens a saját életének az irányításában.

Az önazonosság és az életkortól független partneri viszony két sarokkő, amiket próbálok folyamatosan szem előtt tartani és megvalósítani a munkám során.

Pszichológus diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen, a mesterképzést tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon szereztem.  Azóta az ELTE tanácsadó szakpszichológus szakképzését végeztem el családi és párkapcsolati tanácsadás szakirányon, mellette pedig pályaorientációs konzulens képzésen vettem részt. Pár- és családterapeuta jelölt 2021-ben lettem, most ezen az úton haladok tovább.

Hat évet dolgoztam Pedagógiai Szakszolgálatnál, főként nevelési tanácsadásban, kevesebb óraszámban pedig képességvizsgálatokban vettem részt. Vegyes életkorú gyermekekkel találkoztam, főként óvodai, iskolai beilleszkedési és magatartási problémákkal, családi konfliktusokkal, kamaszkori nehézségekkel jöttek hozzám, mellette pedig iskolapszichológusként dolgoztam mellékállásban. Azóta dolgoztam budapesti egyetemen fiatalokkal is, valamint óvodában.

Az eddigi munkatapasztalataim hatása, hogy az egyéni tanácsadások, a szülőkkel, családokkal való munka, és a „terepen" (intézményi, óvodai, iskolai, egyetemi) szerzett élmények együttesen mutattak számomra egy tágabb rendszerszemlélet felé, amely szemüvegen keresztül az egyéni tanácsadásaim során is nézelődök.

Párokat, szülőket, fiatal felnőtteket és serdülőket is szívesen várok.

A család- és párterápiás alkalmakat kettős vezetéssel, Bárdossy- Németh Anna kolléganőmmel tartjuk.