Dragán György

Dragán György

Dragán György tanácsadó szakpszichológus, Komplex Integratív Pszichoterapeuta jelölt, NLP pszichológiai tanácsadó, művészetterapeuta, mentálhigiéniás, krízis tanácsadó szakember

Rendelési idők:

IX. kerület: péntek: 18:00 - 21:00

Online foglalás IX. kerület

A pszichológusi gyakorlatomban a relaxácios, a mindfullness, a szimbolikus, az integratív, az imaginatív és az ide tartozó irányzatok eklektikus egyvelegével dolgozom. Így alkalmazom: a pozitív, az egzisztenciális, pszichológia, a kognitív, az imaginácios (KIP, NLP) pszichológia eszköztárát, s ezeket a pszichológiai folyamat során szükség szerin alkalmazom. A négy alkalmas serdülő tanácsadás kurzust a serdülő, tinédzser korosztálynál - szoktam alkalmazni. 
Pszichológusi tevékenységemet, a pozitív érzelmek erősítésére, erőforrások feltárására, a másik embert elfogadó, empátiás szemlélet gyakorlására, továbbá az érzelmi intelligencia, és a jóllét fejlesztésében gyakoroljam. Továbbá a hozzám fordulók nehézségeinek a pszichés nehézségek hatékony megoldását igyekszem elősegíteni. 
Pszichológiai MA, MSC végzettségemet a Debreceni egyetem Pszichológiai Mesterképzésén tettem le. Korábban Gyógypedagógusként végeztem, és ezzel dolgoztam egy gyermekvédelmi intézményben, magatartás és viselkedési nehézségekkel küzdő gyerekek és serdülők között. Majd pszichológusként a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézményénél valamint valamivel később a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyáli Tagintézményénél dolgozom. Ezzel párhuzamosan, esetenként, megkeresésére különböző intézményekben (pl Börtön-, Iszákos mentő misszió stb) lelkigondozást is folytattam. 
Pszichológusként több szintérem is szereztem gyakorlatot; Pszichológiai Tanácsadás, Kríziskezelés, Trauma, szorongás illetve Stressz kezelés, Pszichoszomatikus problémák kezelése orvosi együttműködéssel, Iskolapszichológiai tanácsadás, illetve konzultáció, beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek, serdülők, legújabban a felnőttek vizsgálata, kezelése terén is. Felnőttek esetében, a stressz, szorongás, beilleszkedés, munkaalkoholizmus, kiégés, (Workoholic), krízis, hangulati, testkép elfogadás, önértékelés nehézségekkel küzdő egyénekkel foglalkoztam. Ezentúl foglalkoztam nevelési és beilleszkedési nehézségekkel küzdő szülőkkel is.


Témák:


    • Életvezetési, és életkorok közt való átmenetek krízisei,
    • Trauma feldolgozás, 
    • ADHD gyermek, serdülő 
    • szülő tanácsadás, 
    • Veszteség feldolgozás, 
    • szorongás, stressz, hangulati nehézségek
    • Serdülő és ifjúkori, felnőttkori krízisek,
    • konfliktuskezelés, testkép elfogadásban, önértékelés,
    • beilleszkedés, magatartás, viselkedési nehézségek,