Gyárfás Adél

Gyárfás Adél

Gyárfás Adél mentálhigiénés segítő szakember, képzésben lévő családterapeuta

Rendelési idők:

I. kerület: kedd: 17:00 - 21:00, csütörtök: 18:00 - 21:00, péntek: 16:00 - 20:00

Online foglalás I. kerület

Tanulmányaim és munkám során mindig azt kerestem, hogy a bennünk lévő lehetőségeket hogyan tudjuk a legjobban kibontakoztatni, életünk helyes irányát megtalálni.

Hiszek abban, hogy minden ember életének van értelme, küldetése, feladata. Mindannyiunkban ott van a lehetőség ennek megtalálására, életünk irányának felfedezésére, a személyes fejlődésre, hogy minderre rátalálva mások javára tudjunk lenni. Ehhez segíthet a másik ember hiteles jelenléte, értő figyelme, az együttérzés légköre, amelyben képesek vagyunk megtalálni problémáinkra a megoldásokat, fejlődni és egészségesebbé válni.

A célok eléréséhez, a már bennünk lévő képességek kibontakoztatásához, illetve új képességek kifejlesztéséhez a segítő kapcsolatban igyekszem megteremteni egy olyan meleg, bizalomteli, elfogadó légkört, „burkot", amelyben el tud indulni ezen az úton a fejlődés, a kibontakozás irányába. A segítő kapcsolat „itt és most"-jában az egyén motivációja és képességei aktiválódnak, kreativitásuk és erőforrásaik mozgósításával megtalálják a helyes irányt, és a változás létrejön.

A párterápiában az érzelem fókuszú terápia eszközeivel segítem a hozzám forduló párokat párkapcsolati kríziseikben, kapcsolatuk megújításában, az egymáshoz való visszatalálásban. Ennek a terápiás módszernek a lényege az a tapasztalat és hit, hogy a párokban megvan az a mély vágy és elszántság, hogy megtalálják újra egymást, és kapcsolódjanak egymáshoz. A másik cselekedetei, reakciói mögött álló mélyebb érzelmek és szükségletek megértése által válunk képessé a változásra, a kapcsolat megújítására.

A családterápiában rendszerszemléletben dolgozunk együtt kollégámmal, a családi életszakaszok elakadásainál, krízishelyzeteknél, párkapcsolati problémáknál, gyermekekkel és gyermekneveléssel kapcsolatos nehézségeknél, egy új, elégedettséggel eltöltő egyensúlyi állapot megtalálásának érdekében.

 

Az elmúlt években eredményesen segítettem

 

  • egyéni és párkapcsolati krízishelyzetekben
  • válás körüli helyzetekben
  • várandóssággal, szüléssel, szülésélmény feldolgozásával kapcsolatban
  • bántalmazó kapcsolatban élő, vagy abból kilépő, ilyet átélt személyeknek
  • életszakasz változások nehézségeinél
  • kisgyermeket nevelő családok életvezetési nehézségeinél
  • családi konfliktusoknál
  • gyermekkel, gyermekneveléssel kapcsolatos problémáknál
  • önértékelési nehézségeknél