Kalanovics Ingrid

Kalanovics Ingrid

Kalanovics Ingrid klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, pszichoterapeuta, egészségfejlesztő szakpszichológus

Rendelési idők:

XIII. kerület: kedd: 10:00 - 17:00, szerda: 08:00 - 12:00

Online foglalás XIII. kerület

2002. óta dolgozom pszichológusként. Diagnosztikai és pszichoterápiás tapasztalataimat a BM KKI Mentálhigiénés Osztályán, az MH EK Rehabilitáció telephelyén, később Járóbeteg Szakrendelésén szereztem. Mindhárom terület gazdagította szakmai fejlődésemet, szemléletemet. Különböző problémákkal, élethelyzetekkel, állapotokkal találkoztam, melyek (sokszor jelentősen) eltérő megközelítést, kereteket, beavatkozásokat igényeltek.

Az autogén tréning/meditáció képzés rávilágított, hogy saját öngyógyító folyamataink aktiválása révén milyen hatékonyan érhetünk el változásokat, problémák széles körében. Nagy hatással volt rám a pozitív pszichológia irányzatával való mélyebb találkozás, egészségfejlesztő pszichológusi képzésem keretein belül. Alkalmazkodásunkat segítő megküzdő mechanizmusaink, belső erőforrásaink öngyógyító erejét csak tovább bizonyította az EMDR terápiával való találkozásom, ami még a legnehezebbnek tűnő helyzetek, legnagyobb traumák esetén is képes pozitív irányú változást elindítani. A pszichotraumák, korai lelki sérülések feldolgozása mindig ott volt az érdeklődésem középpontjában. Előbb a sématerápiában való elmélyülésem során, egy éve pedig az EMDR terapeutává válás útján ez a téma még nagyobb hangsúlyt és mellé hatékony eszközt is kapott.

Végzettségem szerint pszichoterápiát egyéni ülések keretében, felnőtt személyekkel végezhetek.

Egy speciális, kognitív viselkedésterápiás elemeket is tartalmazó, elfogadó szemléletű, a leszokás helyett inkább a teljes életmódváltásra fókuszáló program alkalmazásával szívesen segítem azokat, akik szeretnék elhagyni életükből a dohányzást.

Terápiás munkám során fontos számomra, hogy klienseim mindig tudják, mi miért történik az üléseken, partnerekként, együtt törekszünk élethelyzetük megoldására. Hiszek a lelki működésekkel kapcsolatos ismeretek átadásában, az őszinte, nyitott kommunikációban, az ítélkezéstől mentes elfogadásban.

Problémák, amelyek kezelését vállalom:

- trauma feldolgozás, PTSD, komplex PTSD

- veszteség, gyász

- normál életciklus krízisek és rendkívüli krízisek

- önértékelési zavarok

- normál életvitel mellett bekövetkező elakadások

- szorongásos zavarok

- hangulatzavarok

- szomatizációtól a pszichoszomatikus betegségeken át a szomatikus betegségek, krónikus állapotok pszichés vonatkozásainak kezelése

- személyiségzavarok

- dohányzásról leszokás támogatása

Módszerspecifikus képzettségeim

- autogén tréning (2001-2003, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)

- szimbólumterápiás meditáció (2003-2006, MRSzE)

- kognitív viselkedésterápia (2004-2007, SE VIKOTE)

- sématerápia (2012-től VIKOTE, illetve 2017-2019 VIKOTE Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület, megszakított képzés)

- EMDR (2018-tól, képzés folyamatban, Magyar EMDR Egyesület)

Szakképesítéseim:

- Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus (PTE, 2002-2006)

- Pszichoterapeuta (SE VIKOTE 2004-2007, vizsga 2012)

- Egészségfejlesztő szakpszichológus (ELTE, 2008-2010)