Koletárné Szabó Klaudia

Koletárné Szabó Klaudia

Koletárné Szabó Klaudia pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

Koletárné Szabó Klaudia vagyok, pszichológus, valamint képzésben lévő pár- és családterapeuta. Tanulmányaimat a Károli Református Egyetem pszichológia szakán, illetve az ELTE szociológia szakán végeztem, családterapeuta képzésem pedig a Magyar Családterápiás Egyesületnél szupervíziós szakaszban van, Kozma-Vízkeleti Dániel vezetése mellett.
Szakmai utam során a világ megváltoztathatóságába vetett hitem és az emberi szenvedés iránti érzékenységem vezetett. A fókuszom a körülmények megváltoztatása helyett fokozatosan az egyéni élet alakítására és a belső világ harmóniájának megteremtése felé tolódott. Továbbra is szem előtt tartom ugyanakkor, hogy nem érdemes kiragadni egy jelenséget, tünetet vagy problémát a tágabb környezetből, az értelmezés és a közös munka során elengedhetetlen a rendszerszemlélet. 
Fontosnak tartom, hogy folyamatokban, ne pedig eredményekben gondolkodjunk, legyünk elfogadóak önmagunkkal és szeretteinkkel, a bénító bűntudat helyett induljunk el a belátás és kezdeményezés útján. Ebben támogató tud lenni az erőforrások feltárása, a történetek átírása, vagy akár transzgenerációs minták feltárása.
Három gyermek édesanyjaként és istenfélő emberként folyamatosan tapasztalom a feltétel nélküli elfogadás erejét. Nagycsaládban felnőve és 13 éve tartó házasságom során közvetlen tapasztalatot szereztem a családi élet szépségeiről és küzdelmeiről egyaránt, melyet segítőként is tudok kamatoztatni.