Majláth Ákos

Majláth Ákos

Majláth Ákos okleveles pszichológus, meseterápiás szakember

Rendelési idők:

III. kerület: csütörtök: egész nap, péntek: egész nap

Majláth Ákos vagyok, okleveles pszichológus, meseterápiás szakember. Diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia szakán szereztem. Dolgoztam iskolapszichológusként, valamint Pedagógiai Szakszolgálatnál, ahol gyerekekkel (négy és tizennyolc éves kor között), valamint családjaikkal foglalkoztam. Tartottam meseterápiás csoportot fiatal felnőtteknek, valamint az elmúlt időszakban gyakran dolgozom együtt felnőttekkel egyéni formában is.
A mesék és a bennük rejlő igazságok fontosak számomra mind szakmai, mind személyes vonatkozásban. Azt gondolom, életkortól függetlenül rengeteget tanulhatunk a mesehősök küzdelmeiből, valamint sok erőt meríthetünk a kalandjaikból. Felnőtteknél és gyerekeknél is szívesen használom a Kincskereső Meseterápia módszerét, amennyiben a hozzám érkező szívesen elmerülne a mesei szimbólumokban, és szívesen alkotna agyaggal, festékkel vagy krétával.
A családterápiával kapcsolatos ismereteim szintén nagy hatást gyakoroltak a szakmai szemléletmódomra. A család egyszerre lehet védőháló és erőforrás, ezért tartom fontosnak a családi kapcsolatok rendszerét.
Hiszek az empátia, a feltétel nélküli elfogadás erejében. Munkám során igyekszem olyan légkört teremteni, amelyben lehetőség van megnyugvásra, megkönnyebbülésre és személyes fejlődésre.


Mivel fordulhatnak hozzám?


- szorongás, stresszkezelés
- önismereti igény
- nevelési tanácsadás
- önbizalom, önelfogadás nehézsége
- pszichológiai rugalmasság növelése
- életkori krízisek kezelési