Majláth Ákos

Majláth Ákos

Majláth Ákos okleveles pszichológus

Rendelési idők:

III. kerület: szerda: 08:00 - 10:00, csütörtök: 14:00 - 19:00, péntek: 14:00 - 17:00

Majláth Ákos vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia szakán szereztem. Dolgoztam Pedagógiai Szakszolgálatnál, ahol gyerekekkel (négy és tizennyolc éves kor között) valamint családjaikkal foglalkoztam. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozom. Önkéntes munkáim során változó korú és helyzetű gyerekek között végeztem segítő tevékenységet.

Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület képzésében veszek részt. A családterápiával kapcsolatos ismereteim a munkám egyik alappillérét alkotják. Hiszek a családi kapcsolatok fontosságában, abban, hogy a család egyszerre lehet védőháló és erőforrás.

A mesék, és a bennük rejlő igazságok fontosak számomra, mind szakmai, mind személyes vonatkozásban. Azt gondolom, rengeteget tanulhatunk a mesehősök küzdelmeiből, valamint sok erőt meríthetünk a kalandjaikból. Két éve tanulom a Kincskereső Meseterápia módszerét, így a családterápia mellet a meseterápia jelenti a másik igazán lényeges elemet a munkám során.

Hiszek az empátia, a feltétel nélküli elfogadás erejében. Munkám során igyekszem olyan légkört teremteni, amelyben lehetőség van a megnyugvásra, megkönnyebbülésre és személyes fejlődésre.

Mivel fordulhatnak hozzám?

  • nevelési tanácsadás
  • szorongás, stresszkezelés
  • önismereti igény
  • önbizalom, önelfogadás nehézsége
  • pszichológiai rugalmasság növelése