Mezei Bálint

Mezei Bálint

Mezei Bálint pszichológus, képzésben lévő CBT konzultáns

Rendelési idők:

II. kerület: kedd: 16:00 - 21:00
XII. kerület: szerda: 15:00 - 17:00, 18:00 - 21:00, péntek: 16:00 - 21:00

Online foglalás XII. kerület Online foglalás II. kerület

Szemléletem:

Kiemelten fontos számomra, hogy foglalkozásaink alatt klienseim biztonságban érezzék magukat és bátran megoszthassák olyan tapasztalataikat és gondolataikat, melyek fájdalommal, félelemmel, vagy akár szégyennel társulnak. Ez elengedhetetlen, hogy teljes mértékben megismerhessük az adott helyzetet, és olyan stratégiákat dolgozhassunk ki, melyek a kliens saját erőforrásaira és szükségleteire szabottak. Munkám során kognitív viselkedésterápiával (CBT) és autogén tréninggel (AT) dolgozok.

CBT
A kognitív viselkedésterápia egy megoldásközpontú módszer. Célja, hogy a kliens aktív része legyen a terápiás folyamatnak és mérhető, fenntartható eredményeket érjen el.
Széles eszköztárának köszönhetően klinikai zavarok és életvezetési problémák kezelésében is hatékony. Olyan eszközökkel látja el a klienseket, amiket a terápiás téren kívül, mindennapi életük során is használni, gyakorolni tudnak.
A CBT másik jellemzője, hogy készségek fejlesztését tűzi ki célul. A terápia céljától függően ezek lehetnek kommunikációs és szociális skillek, stresszkezelési és érzelemszabályozási készségek, vagy problémamegoldó stratégiák.
A módszer célja, hogy olyan tudást, szemléletmódot és eszköztárat adjon át a kliensnek, melyet a folyamat befejezését követően önállóan is tud használni. Ez által megtanul gondoskodni magáról és saját terapeutájává válik. 

AT

Az autogén tréning egy relaxációs gyakorlatsor, mely akár kognitív viselkedésterápiás folyamatba is illeszthető. Pszichoszomatikus megbetegedések és szorongásos problémák kezelésére empirikusan bizonyított módszer.

Pár terület, melyek fejlesztésében kompetens vagyok:
•    Önbizalom, asszertivitás
•    Kommunikációs készségek
•    Kötődési, párkapcsolati problémák, pártalálási nehézségek
•    Emberi kapcsolatok, szociális szorongás
•    Munkahelyi problémák, pályaorientáció, kiégés
•    Stressz, szorongás kezelése, érzelemszabályozás

Magamról:

A Károli Gáspár Református Egyetem Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányán szereztem diplomát, majd kórházban és szociális intézményben is dolgoztam. Munkám során minden korosztállyal találkoztam.
Jelenleg első sorban serdülőkkel és felnőttekkel foglalkozom személyesen és online formában is.