Nagy Gabriella

Nagy Gabriella

Nagy Gabriella klinikai szakpszichológus

Rendelési idők:

II. kerület: csütörtök: 08:00 - 11:00

"Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok."

(C.G.Jung)

 

Két évtizedes gyakorlatom van klinikus pszichológusként, melyet egy pszichiátriai osztály nagyforgalmú járóbeteg-rendelésén szereztem. A szorongászavarok mindegyikének (pánik, fóbiák, OCD, akut- és poszttraumás stressz-zavar) valamint a hangulatzavaroknak (depresszió, dysthymia) nem gyógyszeres, hanem pszichoterápiás kezelésével foglalkozom. Jártas vagyok a szédülékenységgel, fülzúgással küzdőknél alkalmazható Tinnitus Retraining Terápiában is.

Munkámat személyközpontú megközelítés, integratív szemlélet jellemzi. Főként kognitív és viselkedésterápiás módszertannal dolgozom, pánikzavar esetén speciális eszköztárral.

 

Tanulmányok:

1989-ben az ELTE-n pszichológus diplomát szereztem.

1989-91-ben az ELTE BTK Társadalomlélektani Tanszékén szociálpszichológiából posztgraduális elméleti tanulmányokat folytattam.

1991-ben a The Samaritans londoni terápiás központjában a krízis-intervenció speciális kezelési módjait tanulmányozhattam.

1992-ben a SOTE Magatartástudományi Intézetében pszichoszomatika és kognitív pszichoterápia - képzésben részesültem.

2010-ben klinikai pszichológiai szakvizsgát tettem.

2015-ben a LEA Alapítvány kiképzőprogramjában meseterapeuta címet szereztem.

 

Munkahely:

1992-2019-ig a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs osztályán dolgoztam. A kórház Pánik szakambulanciájának létrehozásában, majd működésében vettem részt.

 

Érdeklődési terület:

Szorongás- és hangulatzavarok kognitív szempontú pszichoterápiás ellátásával, a fülzúgással küzdők pszichoterápiás támogatásával foglalkozom.

Elméleti vizsgálataim, szakmai publikációim a pánikzavar, a tinnitus, a depresszió és a szuicidológia tárgyköréből kerülnek ki.