Pap Ilona

Pap Ilona

Pap Ilona krízistanácsadó szakpszichológus,alkotó-fejlesztő metamorphoses-meseterapeuta, dinamikus szenzoros integrációs szakember, mediátor

Rendelési idők:

VI. kerület: hétfő: 10:00 - 14:00

Online foglalás VI. kerület

A pszichológiai munkámat, a humanisztikus pszichológia, illetve az abból táplálkozó pozitív pszichológiai szemlélet hatja át a legmarkánsabban. Azaz a közös munka folyamán, azokat a belső, pozitív potenciálokat, lehetőségeket és erőforrásokat keressük meg a hozzám fordulóban, amire támaszkodva már a nehézségek kezdenek átalakulni, kezelhetővé válni, mi több, építő jellegűvé transzformálódni.  A krízis jellegétől függően a megoldás, hol az elfogadás, belenyugvás, hol a cselekvés, küzdés, átdolgozás. A közös együttműködés rám eső része, a támogató és megerősítő közeg megteremtése, valamint olyan objektív, új szempontok nyújtása, ami tágíthatja, gazdagíthatja a krízisben lévő személy beszűkült gondolkodásmódját. Közös feladatunk a bizalomra épülő kapcsolat megteremtése és fenntartása.  A hozzám forduló motivációja és elszánt igyekezete a változás, fejlődés és önmeghaladás záloga.  Illetve maga, a felelősségvállalás tetteiért és saját életéért. Rendszerszemléletben gondolkozom, azaz, ha egy ember változik, dolgozik magán, akkor nemcsak ő maga változik meg, hanem a környezete is, amiben él és mozog.

KÜLDETÉSEM, hogy a kritikus élethelyzetben lévő, hozzám forduló embereket megtámogassam, továbbá, hogy velük együtt közösen előmozdítsuk a krízis kreatív megoldását. Ilyen értelemben, tehát nem csak a "MEGTARTÁS", hanem az "ELŐREMOZDÍTÁS" is célom.

A krízistanácsadásban előszeretettel emelem be a meseterápiát, mint módszert, a klienstől és adott élethelyzetétől függően, továbbá válási krízis esetén a mediátori tanulmányaim is támogatni tudják az adott folyamatot.

Állítsd a krízist a fejlődésed szolgálatába, lépd meg saját határaidat!

MILYEN HELYZETEKBEN TUDNAK HOZZÁMFORDULNI:

Életkortól függetlenül, minden olyan akut, átmeneti, válságos helyzetben, amikor az illető kibillen az egyensúlyából, talajvesztett lesz. Ilyenkor tehetetlennek, eszköztelennek érzi magát az ember a helyzet megoldásában és veszteséget él át. Ezek fakadhatnak az életszakasz váltásokból (gyerekből serdülő, majd felnőtt, és felnőttből idős, stb.) Ezek az életünk természetes velejárói, illetve krízisei. Ilyen módon a krízis nem is kikerülhető. De vannak olyan válságos helyzetek is, amik nem tartoznak a normatív krízisekhez, ilyen például egy komolyabb betegség diagnózisa, természeti katasztrófa, terrortámadás, stb. Fontos megjegyezni, hogy krízishelyzetet pozitív életesemények is kiváltanak, pl.: házasság, várandóság, stb.

- veszteségélmények, gyász

- szeretett személy elvesztése, akár szakítás, válás kapcsán, akár halállal összefüggésben

- házasság

- várandóség, szülés

- leválás szülőkről, gyerekről

- testvérszületése, testvérféltékenység

-  egy komolyabb betegség diagnózisa

- életközép válság

- párkapcsolati krízis

- válás

- költözés

- kiégés

- serdülőkori krízis

- elköteleződés nehézsége

- munkahely elvesztése, munkahelyi pszichoterror- mobbing

- iskolai bullying

- klimaktérium krízise

- öregedés krízise

Természetesen a fentebb tárgyalt válságok együtt járnak különböző emocionális, kognitív tünetekkel, pl. kétségbeesés, düh, közöny, beszűkült gondolkodás, csőlátás, fáradság,  stb.

Gyerekek 3 év- 14 éves kor között - Szenzoros integrációs fejlesztés:

Idegrendszeri éretlenség estén - megkésett beszéd, illetve mozgásfejlődés, hipo-, vagy hiperszenzitivitás ügyetlenség - diszpraxia, figyelemzavar, hiperaktivitás, tanulási nehezítettség, viselkedés-és beilleszkedési probléma, valamint autizmus, Asperger - szindróma

 

AMIBEN NEM TUDOK SEGÍTENI:

Klinikai eseteknél, krónikus állapotok, pszichiátriai esetek

 

VÉGZETTSÉG:

Egyetemi tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen KRE BTK-n végeztem Interperszonális és klinikai szakirányon (5év).

Majd az ELTE -n további 2 évet töltöttem szakpszichológusi képzésen, krízistanácsadói szakirányon.

Dinamikus Szenzoros Integrációs képzés (1,5 év) DSZIT Műhely

Mediátor képzés (2016) - Partners Hungary

Alkotó-fejlesztő metamorphoses-meseterápia - Boldizsár Ildikó, Semmelweis Egyetem

SZAKMAI TAPASZTALAT:

Tapasztalataimat az egészségügyben, a közoktatásban és a szociális szférában szereztem.

Szent János Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

Pomáz -Mackó Kuckó Mozgásfejlesztő Óvoda, illetve Esztergom -Aranyhegyi Óvoda

Dunakanyar Családsegítő és Gyermekjóléti Központban dolgoztam gyerekek, felnőttek, családok kríziseivel

Felzárkózunk Alapítványnál - Pomázon - dinamikus szenzoros integrációs terápiát, illetve krízistanácsadást folytatok

AMI FELTÖLT ENGEM:

- Futás

- Ékszertervezés és készítés

Mivel a pszichológus a személyiségével dolgozik, ezért alapvető, hogy folyamatosan fejlessze magát, de amellett az is, hogy kikapcsolódjon, megújuljon, elkerülve a kiégést.

 

 

 

Podcast