Ruttner Judit

Ruttner Judit

Ruttner Judit pszichológus, munka- és szervezet szakpszichológus; life, vezetői és karrier coaching-pszichológus

Rendelési idők:

I. kerület: hétfő: 17:00 - 20:00, kedd: 07:00 - 08:00
II. kerület: szerda: 17:00 - 20:00, péntek: 10:00 - 13:00

Online foglalás I. kerület Online foglalás II. kerület

A személyes ülések mellett online (pl. Zoom, Skype) konzultációra is foglalható időpont!

Életünk során sokszor kerülünk megpróbáltatást jelentő helyzetekbe úgy a munkahelyünkön, mint a magánéletünkben. Ilyenkor úgy érezzük, hogy valami megváltozott körülöttünk és bennünk, és ezt a megváltozott helyzetet nehezen viseljük. A problémákra adott eddigi megoldásaink, szokásaink valahogy már nem működnek, valami másra van most szükség. Ilyen helyzetekben egy kívülálló szakember segítségével, együtt ránézve az életünkre összefüggéseket fedhetünk fel, magyarázatot találhatunk, s elindulhatunk a változás útján.

A változás sosem könnyű, de megoldás- és eredményorientált módszerekkel, kis apró lépésekkel indulva valódi, nagy eredményeket érhetünk el: Belső énünkkel összhangba kerülve határozzuk meg céljainkat, és ezeket rejtett erőforrásaink és erősségeink feltárásával, belső és külső akadályaink leküzdésével, új megoldásmódok keresésével és alkalmazásával valósítjuk meg.

Pszichológusként és coachként egyaránt nagy örömöt jelent, amikor klienseimmel együtt jutunk el az akár kilátástalannak, kibírhatatlannak tűnő élethelyzetből egy boldogabb, sikeresebb állapotba, mindezt úgy, hogy közben rengeteget tanulunk önmagunkról s nagyon sok értékes, az életünkben esetleg később felbukkanó problémák és válságos élethelyzetek megoldásában is hasznos útravalót viszünk magunkkal.

 

Munkatapasztalatok:

Munka- és szervezetpszichológiai ismereteimet több, mint 10 évig kamatoztattam különböző szervezeteknél. Dolgoztam munkaerő közvetítő cégeknél majd később szervezeti HR oldalon is, multinacionális vállalatoknál, így sokat foglalkozhattam a munkahelyek és a munkavállalók egyéni problémáival. A megoldásokat keresve megismerhettem ezeknek a problémáknak a szabályszerűségeit és egyediségeit.

Munkám során megtapasztaltam, hogy a munkahelyi problémák mindig szoros összefüggésben vannak személyiségünkkel, magánéletünkkel, ezért az utóbbi hét évben tanácsadó és coaching pszichológusként segítem klienseimet mind munkahelyi mind magánéleti problémáik, elakadásaik megoldásában.

Munka- és szervezetpszichológiai javaslatokat, szakvéleményeket is készítek szociális intézményekben dolgozó, fejlesztő foglalkoztatásban alkalmazottak számára.

 

A leggyakrabban jelentkező problémák, melyben segíteni tudok:

Munkahelyi problémák:

Stresszes a munkahelyem, a munkaköröm - szeretném egy pszichológussal felmérni a helyzetemet, megvizsgálni a változtatható körülményeket, keresni más megoldásmódokat és csökkenteni a stressz általi feszültséget.

Munka - magánélet egyensúly: A magánéletem háttérbe szorul a munka mellett - segítséget szeretnék a határok megtartásában, valamint, hogy a valódi, belső értékeim, szükségleteim, erősségeim előtérbe kerüljenek, és ezek mentén jobban tudjam szervezni az életemet.

Kiégés: Már nem tudok úgy lelkesedni a munkámért, mint régen, nem okoz már kihívást, úgy érzem, hogy belefáradtam. Sokszor vagyok kimerült, rossz kedvű vagy ingerült.  - Szeretném megtudni, hogyan jutottam ide, megtalálni újra a munka örömét, és megtanulni, hogyan érhetem el azt az egyensúlyt, ami megakadályozza, hogy újra a kiégés állapotába kerüljek.

Munkahelyi konfliktusok: Kollégáimmal, vezetőmmel konfliktusom van vagy nehezen tudok velük kommunikálni - Megoldást jelent, ha valaki más szemszögből is ránéz a helyzetre és segít az eltérő álláspontok megértésében, valamint, hogy hatékonyabban tudjam kommunikálni a saját szempontjaimat, véleményemet.

Vezetői feladatokban, szerepekben elakadtam, vagy a hatékonyabb szeretnék lenni. - Jó lenne feltérképezni az aktuális és a kívánt vezetői szerepeimet, kompetenciáimat és új megoldásokat keresni, alkalmazni.

Karrierváltás: Úgy érzem, hogy karrierem nem a megfelelő irányban halad, nem azt csinálom, ami valójában nekem való, ezért szeretnék ezen változtatni vagy új utat keresni.

Munkakeresés: Új állást keresek és szeretnék segítséget, hogy minél gyorsabban és eredményesebben találjam meg a számomra legmegfelelőbb pozíciót, hatékony álláskereséssel, interjútechnikákkal.

Munkahely elvesztése: Megszűnt a pozícióm, a munkahelyem vagy létszámleépítés áldozata lettem - a veszteség feldolgozásában és a minél korábbi újrakezdésben szeretnék segítséget kérni.

Magánéleti elakadások:

Konfliktusom van a párommal, nem igazán értjük egymást, vagy nem tudunk fontos dolgokban dűlőre jutni. Jó lenne, ha külső szakember segítségével jobban meg tudnánk egymással értetni saját szükségleteinket, álláspontjainkat és sikerülne közös nevezőre jutnunk.

Nem tudok döntést hozni, hogy mit tegyek. (Házasságommal, gyerekekkel, munkámmal kapcsolatban) és szeretném valakivel átbeszélni, aki segít tisztábban látni a helyzetet és meghozni a döntésemet.

Nagy változás történik az életemben: életszerepeim megváltoztak, vagy valami váratlan dolog történt az életemben, amit pszichológus segítségével könnyebben fel tudok dolgozni.

Életszerepeim összehangolása nehézséget okoz, túl sok elvárásnak, szerepnek próbálok megfelelni, melyben szeretnék segítséget kérni, hogy eredményes lehessek és a saját szükségleteim is érvényesülhessenek.

Nincs elég önbizalmam, belső feszültséget érzek, nem sikerül elérni a céljaimat. Egy képzett szakember sokat segítene, hogy a bennem lévő erősségeket, értékeket meglássam, és jobban használjam.

 

Végzettségek:

2020 - Komplex Integratív Terápiás Konzultáns Képzés (folyamatban)

2016 - 2017.Life Coaching Képzés - MCPE

2015.Coaching Pszichológus Licence

2013 - 2014.Vezetői Coaching Képzés - MCPE

2006 - 2008.Munka- és szervezet szakpszichológus

Budapesti Műszaki Egyetem, Ergonómia és Pszichológia Tanszék

1998 - 2004.ELTE PPK - Pszichológus alapdiploma

Szakirány: tanácsadás és személyiség-pszichológia

 

Tagságok:

  • Magyar Pszichológiai Társaság - Coaching-pszichológiai Szekció Elnöki titkára
  • Magyar Coaching-pszichológiai Egyesület
  • Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület
  • International Society for Coaching Psychology