Sulics Nóra

Sulics Nóra

Sulics Nóra pszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Rendelési idők:

XI. kerület: szerda: 10:00 - 12:00, 14:00 - 17:00, csütörtök: 09:00 - 12:00, 14:00 - 16:00

Online foglalás XI. kerület

“A lépések amiket teszel nem kell, hogy hatalmasak legyenek, csak a jó irányba vezessenek.”

Gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom, hiszen minden felnőtt volt valaha gyermek és szakmám néhány igen jelentőségteljes tagja megrendíthetetlenül hitte és hiszi a mai napig, hogy minden gyermekkorra vezethető vissza. Én a magam részéről abban hiszek, hogy az aktuális problémákkal kell elsősorban foglalkoznunk, azt itt és mostban, ami valószínűleg feltár mélyebb gyökereket is, de annyira szeretném csak mélyre vinni klienseim önismeretét, amennyire egyénileg szükségük van és csakis addig, míg engedik.
Pszichológus végzettségemet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, fejlődés-és gyermekklinikai szakirányon szereztem 2019-ben. Már a hivatalos végzettségemet megelőzőleg elkezdtem gyermekekkel foglalkozni minden esélyt megragadva, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessek. Így kerültem diploma után Amerikába is, ahol két évet töltöttem amerikai családokkal, és megismertem más kultúrákban hogy bánnak a  gyerekekkel. 2022 óta iskolapszichológus vagyok egy általános iskolában, és segítem a hozzám forduló gyerekeket, szülőket és pedagógusokat.
A gyermekekkel való munkám során sok mindent tanultam tőlük mint például a hitelesség fontosságát és azt, hogy mindenkinek egyéni megközelítés és figyelem jár. Eszköztáramban fő a változatosság: szeretek a pszichodrámából meríteni, meseterápiás elemeket alkalmazni vagy művészetterápiás technikákat bevetni attől függően, hogy kinek mi az a csatorna, amiben könnyebben megnyilvánul.
Felnőttekkel kicsit más megközelítést alkalmazok, bár egyéni foglalkozás során szintén személyre szabottan próbálok segíteni. A leghatékonyabb önismereti módszernek felnőttekkel az autogéntréninget tartom, amiben 2022-től képzésben vagyok, és ami egy hatékony módszer arra, hogy a test üzeneteit a szellemi és érzelmi szinten is megértsük és meghallgassuk.
Ami a gyermekekkel és felnőttekkel való munkámat legjobban összefoglalja, az pedig a pár- és családterápia. Egy rendszerszintű megközelítése a családoknak, ahol minden tagnak biztosítunk alkalmat arra, hogy elmondja, mit hogyan csinál mint tagja az adott családnak vagy párkapcsolatnak.
A Magyar Családterápiás Egyesület és a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület tagja vagyok, és reményeim szerint hamarosan a Magyar Pszichodráma Egyesületbe is tartozhatok. 

A hozzám forduló felnőttek és fiatalok kereshetnek bizalommal a  következő témákban:
    Életvezetésbeli elakadások
    Családi feszültségek, testvérkapcsolati problémák
    Kommunikációs nehézségek
    Magatartási problémák (agresszió, nehéz beilleszkedés közösségekbe)
    Nevelési tanácsadás
    Önismeret fejlesztése
    Párkapcsolati nehézségek
    Stresszkezelés
    Szorongás feldolgozása
    Tanulási nehézségek
    Teljesítményhelyzetből fakadó problémák