Szilágyi Nóra Laura

Szilágyi Nóra Laura

Szilágyi Nóra Laura pszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Mivel fordulhatnak hozzám?

A PszichoFészek rendelőn keresztül kizárólag pár- és családterápiát vállalok Babós Emesével kettős vezetésben, amire nála jelentkezhetnek. Egyéni tanácsadást a PszichoFészek rendelőben nem vállalok.

Mire számítsanak, ha megkeresnek?

Mielőtt pszichológus lettem nyomozónak tanultam. Az egyik egyetemista társam ezt megtudva azt mondta, hogy szerinte mindkét hivatás nagyon érdekes, és mindkettő arról szól, hogy az emberek motivációit megértsük, és kis részekből rakjunk össze egy teljes képet.
Pszichológusként évek óta azon dolgozok, hogy a klienseimmel közösen az ő narratívájuk, elbeszélésük mentén az életük darabjait gondolati és érzelmi megértéssel és mély együttérzéssel egy másfajta egésszé alakítsuk, mint amivel érkeztek. A folyamat hozadéka az is, hogy közben megtanulják kimondani saját igényeiket, vágyaikat, elérendő céljaikat, meglátják a maguk és a hozzájuk legközelebb álló személyek határait, és biztonságban megélik az ezzel járó sokszor nehéz érzéseiket.

Munkatapasztalataim

Négy évet dolgoztam középiskolai iskolapszichológusként kamaszokkal, fiatal felnőttekkel, tanáraikkal Szegeden. Ezután több évig egy családon belüli erőszak és emberkereskedelem áldozatainak fenntartott segélyvonal munkatársa voltam. Jelenleg egy kerületi családsegítő és gyermekvédelmi központ pszichológusaként folytatok tanácsadást felnőtt kliensekkel. Pszichológusként szívesen dolgozok kisebbségi helyzetben élőkkel. Van segítői tapasztalatom LMBTQIA és roma származású emberekkel. Az egyéni segítő beszélgetések mellett különböző veszteségeket, nehéz helyzeteket átélő párokkal és családokkal is dolgozok képzésben lévő családterapeutaként.

Tanulmányok, képzettségek

2001-2004        Rendőrtiszti Főiskola, bűnügyi szaknyomozó
2005-2011     Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, pszichológus, pszichológus tanár
2008             Gordon kommunikációs alaptréning pedagógusoknak
2011-2013    Nap-kör Mentálhigiénés Alapítvány 150 órás személyközpontú csoportos önismeret
2014 – folyamatban     Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzés
2020 – folyamatban      Eötvös Lóránd Tudományegyetem, tanácsadó szakpszichológus szakképzés

Tagságok

Magyar Családterápiás Egyesület
Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ Szekció
Magyar Pszichológiai Társaság Óvoda- és Iskolapszichológiai Szekció