Guld Andrea

Guld Andrea

Guld Andrea mentálhigiénés szakember, képzésben lévő családterapeuta, coach, NLP practitioner, tréner

Rendelési idők:

IX. kerület: szombat: 10:00 - 13:00

Online foglalás IX. kerület

Mentálhigiénés szakember, képzésben lévő családterapeuta (szupervíziós szakaszban), coach, NLP practitioner és tréner vagyok. Az elmúlt 6 évben főként segítő beszélgetésekkel, coachinggal (business és life), ill. NLP-vel támogattam a klienseimet, tartottam vállalati tréningeket érzelmi intelligencia, kommunikáció, együttműködés és vezetőfejlesztés témákban, az utóbbi időben pedig már család-és párterápiás üléseket is tartunk a kollégáimmal, páros vezetéssel (folyamatos szupervízió mellett).


Amiben s amivel támogatni tudom a hozzám fordulókat:


Család- és párterápia: ami nehézség, elakadás, konfliktus a családi/párkapcsolati szövetben történik, azon együtt az érintett résztvevőkkel lehet leginkább változtatni, a biztonságos és megtartó terápiás térben pedig vállalhatóak, kimondhatóak a gondolatok, érzelmek, igények, gyerekkori és felnőttkori meghatározó élmények, családi történetek, feltérképezhető a kötődési stílusunk, a magunkkal hozott minták és a transzgenerációs hatások, amelyek befolyással vannak ránk és így a kapcsolódásainkra is.

  • Párterápia: a pár- vagy házastársi kapcsolatot megterhelhetik pl. kommunikációs problémák (az is ennek számít, ha az egyik fél alig kommunikál), igénykülönbségek, hűtlenség, szexuális problémák, testi/lelki betegség, düh- és indulatkezelési problémák, de a különböző életciklusok során is – az egyéné, családé, párkapcsolaté - sok kihívás érheti a kapcsolatokat, ahogy egy előre nem látható, váratlan krízishelyzetkor is: mindezek komoly konfliktusok/nehézségek forrásai lehetnek. A család-és párterápia segít oldani és feldolgozni az ezekkel a helyzetekkel járó konfliktusokat, nehézségeket. A párterápia lehet csak néhány alkalom), de tarthat több hónapon keresztül pl. egy jelentősen megromlott párkapcsolat esetén, amikor az együttmaradás is megkérdőjeleződik. Utóbbi esetben segíthet a döntés meghozásában is: ha a pár úgy dönt szakítanak/elválnak, akkor a kapcsolat méltó lezárása lehet a cél, így annak átgondolása is, hogy milyen pozitívumokat visznek magukkal, ill. ha van közös gyermek akkor az ő érdekében a jó szülői együttműködés kialakítása. Ha a pár együttmarad, akkor pl. a kapcsolat újragondolása történhet meg az igények, kötődési stílusok, magukkal hozott minták, transzgenerációs hatások feltérképezése mentén.

 

  • A családterápia a családi életben megjelenő nehézségek oldásában segít az érintett családtagok jelenlétében: pl. konfliktus a szülők és a gyermekük, konfliktus testvérek vagy nagyszülő-szülő között, gyermek magatartási problémái, esetleg családtagok betegségei vagy egyéb problémái, váratlan helyzet okozta problémák esetén.

Egy pár- vagy családterápiás folyamat ca. 6-25 ülésben zajlik. Az ülések általában hetente/kéthetente követik egymást – a gyakoriság függ a probléma természetétől. Egy terápiás ülés 90 perc.


A család- és párterápiákat Sárai Henrietta, képzésben lévő családi tanácsadó kolléganőmmel közösen tartjuk.

  • Segítő beszélgetés: a segítő beszélgetés életvezetési problémák, konfliktusok (magánéleti, ill. akár munkahelyi) esetén is hasznos, emellett sok éves szakmai tapasztalatom van különböző bűncselekmények vétlen áldozataival vagy azok családtagjaival, szeretteivel pl. bántalmazás (verbális, testi, szexuális, mentális, gazdasági erőszak), zaklatás, közlekedési baleset, gyilkosság, eltűnt személy esetén.

 

  • Veszteségfeldolgozás /gyásztanácsadás: a fájdalom, ill. a magárahagyottság/ elveszettség és a meg-megjelenő ijesztő üresség, ill. a bűntudat érzésének enyhítésére.  A gyász, a veszteség nem csak egy szerettünk halálához kapcsolódhat, hanem ezt élhetjük meg váláskor/szakításkor, de munkahely vagy egészségünk elvesztésekor, nyugdíjbavonulás, anyagi helyzetünkben történt komoly változás esetén, vagy költözéskor, sőt egy háziállatunk vagy egy számunkra becses tárgy elvesztése miatt is. Vannak örömteli események is, amelyek komoly stressz mellett veszteségélménnyel is járnak, mert az életünk rendje jelentősen megváltozik: ilyen például a vágyott helyre költözés, a házasságkötés, egy gyerek születése, vagy egy új munkahely.

 

Tanulmányok:
Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola, 1997 - tanító, német tanító
Károli Gáspár Egyetem 2007 – mentálhigiénés szakember
Károli Gáspár Egyetem 2018-tól – pszichológia (BA befejezett 5 félév)

Képzések:

  • család- és párterápiás módszerspecifikus képzés / Magyar Családterápiás Egyesület, 2018 – jelenleg már szupervíziós szakaszban
  • trénerképzés 2014, 2021
  • business és life coach képzés – In Dynamics, 2015
  • NLP practitioner - Aktív Transz NLP Hungária, Dr. Biró Gyula, 2012
  • gazdasági mediáció - NMKK, Budapest & Steinbeis IBL Berlin, 2007