Horváth Kinga

Horváth Kinga

Horváth Kinga okleveles pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

Rendelési idők:

III. kerület: hétfő: 15:00 - 20:00, csütörtök: 15:00 - 20:00

Online foglalás III. kerület

Bátorság kell ahhoz, hogy belássuk, elakadtunk, egyedül nem vagyunk képesek valamit megoldani, mint ahogy ahhoz is, hogy mindehhez segítséget kérjünk. Megismerni önmagunkat, hosszadalmas és olykor nehéz, fájdalmas dolog, de mindemellett annál izgalmasabb és csodálatosabb is. 
Horváth Kinga vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat a Babeş - Bolyai Tudományegyetemen szereztem. Már az egyetemi éveim alatt igyekeztem minél szélesebb körű szakmai tapasztalatra szert tenni, így több helyen is dolgoztam önkéntesként. Többek között olyan gyermekekkel, akiknek valamilyen fejlődési vagy pszichés sajátosság miatt beilleszkedésük akadályokba ütközött. 
Az évek során számos problémával találkoztam. Munkámmal közvetett és közvetlen módon segítettem a gyermekek személyiségfejlődését, kognitív és érzelmi fejlődésük biztonságát, családtagjaikat pszichésen támogattam. Többek között pszichológiai állapot- és státuszfelmérést végeztem, szorongásos zavarokkal, stressz kezeléssel, életvezetési, családi problémákkal foglalkoztam. Hogy betekintést nyerhessek a klinikum világába, egy évet eltöltöttem a Szent János Kórház Pszichiátria és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán, ahol további tapasztalatra, és tudásra tehettem szert felnőtt kliensek esetében is. 
„A családok, mint az egyének, egyedülállóak.” - állítja Norman Vincent Peale. Munkám során főként rendszerszemléletben gondolkodom, illetve fontos értékek számomra az elfogadó, biztonságos, szeretetteljes környezet és a következetesség. Nincs két egyformán működő ember, mint ahogy nincs két egyformán működő család sem. A gyermekek esetében ezért is tartom fontosnak az őket körülvevő családdal való közös munkát. Ezen szemlélet mentén végeztem el a Magyar Családterápiás Egyesületnél a Család,-és Párterapeuta képzést. 
Mindezzel párhuzamosan egy éven keresztül végeztem önkéntes munkát a Kapcsolat Lovasterápiás Központban, ahol elsajátítottam a ló asszisztált terápia módszertanát is. Jelenleg saját lovardánkban nyugodt, csendes környezetben tartok pszichológiai ló asszisztált foglalkozásokat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. 
Pszichológusként úgy gondolom, hogy az első lépések a legfontosabbak, amikor eldöntjük, hogy fejlődni, változtatni szeretnénk. Az ehhez szükséges erőforrások mind ott rejlenek bennük, rajtunk áll, hogy mire használjuk fel őket.  A hozzám forduló gyermekeket, serdülőket, fiatal felnőtteket és családokat az alábbi problémákban tudom támogatni:


    • szorongás, stresszkezelés, teljesítmény problémák 
    • magatartás problémák 
    • veszteségélmények feldolgozása (gyász, válás)
    • életút keresés, pályakép tervezése 
    • alkalmazkodási, beilleszkedési nehézségek
    • asszertivitás fejlesztése
    • életvezetési problémák – különböző életszakaszokhoz, illetve életszakasz váltáshoz fűződő nehézségek (pl. leválás, családalapítás stb.)  
    • családi, párkapcsolati problémák 
    • nevelési tanácsadás, szülőkonzultáció
    • önbizalomhiány, önértékelési problémák 


ALKALMAOTT MÓDSZEREK
    • Család,-és párterápia
    • Pszichológiai ló asszisztált terápiás intervenciók
    • Kognitív technikák
    • Relaxációs technikák
    • Játékterápiás eszközök


KÉPZÉSEIM ÉS KÉPESÍTÉSEIM
VISELKEDÉSELEMZŐ
Babeş - Bolyai Tudományegyetem

2015-2018

Az egyetemen eltöltött első három év alatt a pszichológia elméleti és módszertani alapismeretiben szereztem jártasságot. Szakdolgozatomban a plasztikai sebészet hatásaival foglalkoztam a testképre és a mentális egészségre. 

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS
Babeş - Bolyai Tudományegyetem

2018-2020

Mester diplomámat tanácsadás,- és iskolapszichológia szakirányon végeztem.
Disszertációmban a telefonfüggőséggel és annak hatásával foglalkoztam a társas kapcsolatokra gyermekkorban. 

RORSCHACH KÉPZÉS
2021 január
Pszichodiagnosztikai ismereteim bővítése céljából elvégeztem Dr. Kőváry Zoltán 28 órás Rorschach képzését.

PÁR – ÉS CSALÁDTERAPEUTA KÉPZÉS
Magyar Családterápiás Egyesület
2020 szeptember – 2022 szeptember
Elméleti képzés plusz egy év szupervízió

KAPCSOLAT LOVASTERÁPIÁS ÉS TRÉNING KÖZPONT 
2022 április – 2022 augusztus 
Pszichológiai ló asszisztált terápia 5 alkalmas szakmai modul elvégzése Kardos Edina vezetésével. 

SZAKMAI TAPASZTALAT
PSZICHOLÓGUS
Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola
2019 április – 2021 július
Iskolapszichológusként egyéni és csoportos tanácsadást folytattam gyerekekkel, illetve konzultációt a gyermekek szüleivel és a pedagógus kollégákkal. 

ÖNKÉNTES PSZICHOLÓGUS
Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, Pszichiátriai És Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály 
2020 augusztus – 2021 augusztus
Az itteni munka alatt lehetőségem volt tapasztalatot szerezni mind különböző csoportok önálló vezetésében, mind azok közös megtartásában, ahogy egyéni esetvezetésben és a klienseink állapotváltozásának követésében is gyakorlatot szerezhettem.

ÖNKÉNTES PSZICHOLÓGUS
Kapcsolat Lovasterápiás és Tréning Központ
2021 szeptember – 2022 szeptember
Koterapeutaként a lovak segítségével végeztem a hozzám fordulók fejlesztését, pszichés, mentális egészségüket támogattam. 

PSZICHOLÓGUS
Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató
2022 január – 2023 április
A gyermekvédelemben eltöltött idő alatt a nevelt gyermekeket, és az őket nevelő szülőket szupportáltam egyéni és csoportos formában. Nevelőszülő jelölteket, gyermekeket, családokat vizsgáltam. 

PSZICHOLÓGUS
PszichoFészek Pszichológiai Magánrendelő 
2021 – jelenleg is
Egyéni, pár és családterápiás eseteket vezetek a hozzám forduló klienseknek.

PSZICHOLÓGUS, LOVARDA TULAJDONOS
HoPi Szabadidős és Terápiás Lovas Egyesület
2021 – jelenleg is