Horváth Kinga

Horváth Kinga

Horváth Kinga okleveles pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

Rendelési idők:

III. kerület: hétfő: 15:00 - 20:00, csütörtök: 15:00 - 20:00, péntek: 15:00 - 18:00

Online foglalás III. kerület

Bátorság kell ahhoz, hogy belássuk, elakadtunk, egyedül nem vagyunk képesek valamit megoldani, mint ahogy ahhoz is, hogy mindehhez segítséget kérjünk. Megismerni önmagunkat, hosszadalmas és olykor nehéz, fájdalmas dolog, de mindemellett annál izgalmasabb és csodálatosabb is.

Horváth Kinga vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat a Babeş - Bolyai Tudományegyetemen szereztem. Már az egyetemi éveim alatt igyekeztem minél szélesebb körű szakmai tapasztalatra szert tenni, így több helyen is dolgoztam önkéntesként. Többek között olyan gyermekekkel, akiknek valamilyen fejlődési vagy pszichés sajátosság miatt beilleszkedésük akadályokba ütközött. Hogy betekintést nyerhessek a klinikum világába, egy évet eltöltöttem a Szent János Kórház Pszichiátria és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán, ahol további tapasztalatra, és tudásra tehettem szert felnőtt kliensek esetében is.

Iskolapszichológusként számos problémával találkoztam. Munkámmal közvetett és közvetlen módon segítettem a gyermekek személyiségfejlődését, kognitív és érzelmi fejlődésük biztonságát, családtagjaikat pszichésen támogattam. Többek között prevenciós feladatokat láttam el, pszichológiai állapot- és státuszfelmérést végeztem, tanulási nehézségekkel és tehetséggondozással foglalkoztam, pályaválasztási tanácsadásban segítettem a hozzám fordulókat.

„A családok, mint az egyének, egyedülállóak." - állítja Norman Vincent Peale. Munkám során főként rendszerszemléletben gondolkodom, illetve fontos érték számomra az elfogadó, biztonságos, szeretetteljes környezet és a következetesség. Nincs két egyformán működő ember, mint ahogy nincs két egyformán működő család sem. A gyermekek esetében ezért is tartom fontosnak az őket körülvevő családdal való közös munkát. Ezen szemlélet mentén végzem a Magyar Családterápiás Egyesületnél a Család,-és Párterapeuta képzést.

Pszichológusként úgy gondolom, hogy az első lépések a legfontosabbak, amikor eldöntjük, hogy fejlődni, változtatni szeretnénk. Az ehhez szükséges erőforrások mind ott rejlenek bennük, rajtunk áll, hogy mire használjuk fel őket.  A hozzám forduló gyermekeket, családjukat és fiatal felnőtteket az alábbi problémákban tudom támogatni:

- szorongás, stresszkezelés

- magatartás problémák kezelése

- veszteségélmények feldolgozása (gyász, válás)

- életút keresés, pályakép tervezés

- leválás segítése

- alkalmazkodási, beilleszkedési nehézségek

- asszertivitás tanulása

- életvezetési problémák

- önbizalomhiány, önértékelési problémák

 

KÉPZÉSEIM ÉS KÉPESÍTÉSEIM

VISELKEDÉSELEMZŐ

Babeş - Bolyai Tudományegyetem

2015-2018

Az egyetemen eltöltött első három év alatt a pszichológia elméleti és módszertani alapismeretiben szereztem jártasságot. Szakdolgozatomban a plasztikai sebészet hatásaival foglalkoztam a testképre és a mentális egészségre.

 

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS

Babeş - Bolyai Tudományegyetem

2018-2020

Mester diplomámat tanácsadás,- és iskolapszichológia szakirányon végeztem.

Disszertációmban a telefonfüggőséggel és annak hatásával foglalkoztam a társas kapcsolatokra gyermekkorban.

 

RORSCHACH KÉPZÉS

2021 január

Pszichodiagnosztikai ismereteim bővítése céljából elvégeztem Dr. Kőváry Zoltán 28 órás Rorschach képzését.

 

PÁR - ÉS CSALÁDTERAPEUTA KÉPZÉS

Magyar Családterápiás Egyesület

2020 szeptember - jelenleg is

 

SZAKMAI TAPASZTALAT

ISKOLAPSZICHOLÓGUS

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

2019 április - 2021 július

Iskolapszichológusként egyéni és csoportos tanácsadást folytattam gyerekekkel, illetve konzultációt a gyermekek szüleivel és a pedagógus kollégákkal.

 

ÖNKÉNTES PSZICHOLÓGUS

Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, Pszichiátriai És Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály

2020 augusztus - 2021 augusztus

Az itteni munka alatt lehetőségem volt tapasztalatot szerezni mind különböző csoportok önálló vezetésében, mind azok közös megtartásában, ahogy egyéni esetvezetésben és a klienseink állapotváltozásának követésében is gyakorlatot szerezhettem.

 

PSZICHOLÓGUS

PszichoFészek Pszichológiai Magánrendelő

2021 - jelenleg is