Ilka András

Ilka András

Ilka András addiktológiai tanácsadó szakpszichológus, pár-és családterapeuta

Rendelési idők:

VI. kerület: kedd: 11:00 - 16:00, csütörtök: 08:00 - 13:00, péntek: 08:00 - 13:00, 16:00 - 21:00, szombat: 09:00 - 14:00

Online foglalás VI. kerület

Nagyanyától türelmet tanultam, és hogy lehetnek olyan erőforrásaink, amelyekből életünk végéig táplálkozhatunk. Nagyapától bátorságot, az egyszerűség szeretetét, és hogy túl lehet lépni a saját határainkon. Szüleimtől a munka és a tanulás értékét, a határok megtartó erejét és önállóságot tanultam. Testvéreimtől humort, elfogadást és bajtársiasságot.

Feleségem által tudtam rálátást nyerni arra, hogy milyen mintákat hoztam otthonról és hogy nem csak ezek lehetnek normálisak. Átélhettük, hogy miként lehet két mintát összefűzni és egy sajátot, közöset formálni belőle. A válásunk alatt pedig világossá vált, hogy miért különösen fontos a kommunikáció és a tudatosság a kapcsolatokhoz.

Tolsztoj úgy vélte, hogy minden boldog család hasonló és minden boldogtalan család a maga módján boldogtalan. Családsegítőben, gyermekotthonban pszichológusként, szenvedélybetegekkel és családjukkal, vagy a magánpraxisban dolgozva szerzett terápiás tapasztalatom épp az ellenkezőjét láttatja velem. A boldogtalan kapcsolatok eléggé hasonlóak, ugyanakkor jól élni százféleképp lehet. Ez azt is jelenti, hogy a jó kapcsolatoknak nincs egyetlen "receptje", amit követve biztos a végeredmény.

A hozzám fordulóknak abban tudok segíteni, hogy összeállítsák a saját receptjüket és képesek legyenek megalkotni azt a kapcsolatot, amely csak rájuk jellemző, amelyben jól tudnak élni. Néha kacskaringós út vezet odáig, tele bizonytalansággal, félelemmel, magánnyal, tehetetlenséggel és indulatokkal. Ilyenkor jó szolgálatot tehet valaki, aki kíséri őket azt útjukon.

Komoly emberi érték számomra az a képesség, hogy támogassuk és elismerjük embertársainkat.

 

Tanulmányok:

Pszichológus (klinikai és egészségpszichológia szakirány - Pécsi Tudományegyetem, MA)

Pár- és családterapeuta (Magyar Családterápiás Egyesület)

Gyászcsoportvezető (Napfogyatkozás Alapítvány)

Addiktológiai tanácsadó szakpszichológus (ELTE)

Sémakonzultáns képzés (ISST)  - folyamatban

 

Amiben segíthetek:

Egyéni:

Függőségek

Szerfüggőség (alkohol, fű, kokain, etc.)

Viselkedéses függőség (szerencsejáték, szex, pornó, munka)

Társfüggőség

Szenvedélybetegek hozzátartozói

Leválás a szülőkről, határproblémák

Felelősségvállalás

 

Pár- és családterápia (kettős esetvezetéssel):

Függőség okozta konfliktusok a családban vagy a párkapcsolatban

Hűtlenség

Életszakaszok változását kísérő, feszültségek (elköteleződés, házasság, gyermekvállalás, szülő szerepekhez kapcsolódó nehézségek)

Kommunikációs nehézségek a párkapcsolatban

Párkapcsolati önismeret fejlesztése

Szülői bizonytalanság