Illés Tibor

Illés Tibor

Illés Tibor okleveles pszichológus, pedagógiai szakpszichológus

Rendelési idők:

XI. kerület: péntek: 12:00 - 16:00, szombat: 11:30 - 14:30, 15:00 - 18:00

Személyes és online keretek között megvalósuló segítő beszélgetésre egyaránt van lehetőség.

Gyermekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek nyújtok pszichológiai segítséget.

Legjellemzőbb problémák és nehézségek, amik hatékonyabb megoldásához a segítségemet kérik:

 • krízisek, különösen megterhelő életszakaszok és élethelyzetek
 • gyász, veszteségek (válás, szakítás, betegség)
 • életvezetési nehézségek, magánéleti és karrierbeli elakadások
 • párkapcsolati, családi problémák
 • toxikus, megterhelő, konfliktusos magánéleti és munkahelyi kapcsolatok
 • stressz, kiégés, munka-magánélet egyensúly
 • énképet, önértékelést, önbizalmat, önérvényesítést érintő nehézségek
 • önismereti igény és kérdések
 • közérzetet, hangulatot, szorongást érintő nem klinikai súlyosságú nehézségek
 • nevelési tanácsadás

 

A pszichológiai konzultáció lehetőség arra, hogy aktívan részt vegyek és együttműködjek klienseimmel a belső, lelki erőforrásaik mozgósításával, megküzdőképességük, lelki ellenállóképességük, érzelmi intelligenciájuk fejlesztésével a személyes kihívásaik leküzdésében és a kitűzött céljaik elérésében.

Szakmai és emberi fejlődésemre a humanisztikus pszichológia, a személyközpontú megközelítés, valamint a pozitív pszichológia gyakorolt legjelentősebb hatást.

A segítő beszélgetések folyamán kitüntetetten fontos célom az őszinte kommunikációra ösztönző szabad és biztonságos légkör megteremtése. A megnyugvással, megkönnyebbüléssel és közös megelégedéssel záruló közös munka esélye nagyban fokozható a magas szintű megértés, empátia és feltétel nélküli pozitív elfogadás klienseim irányába történő megélésével. A pszichológia tudománya által legfontosabbnak tartott emberi és kapcsolati értékekkel végzett munka segíti a klienseimet a döntési folyamataikban, illetve azok realizásában. A személyközpontú megközelítéssel végzett tanácsadás ajándéka a személyiség fejlődésének, növekedésének útjában álló akadályok elhárítása, mely által közelebb tudnak kerülni az ideális énjükhöz.

 

Szakmai életút:

2009 óta végzek magánellátás keretein belül pszichológiai tanácsadást és konzultációt.

2009 és 2011 között a Multi-Med Team Orvosi, Egészségügyi Szolgáltató Kft. csapatán belül, 2011 óta egyéni vállalkozóként, fő- vagy mellékállásban végeztem munkámat.

2013-ban az akkor alakuló Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nyíradonyi Tagintézményénél helyezkedtem el egy nagyon sokszínű és komplex munkakörben. A nevelési tanácsadáson kívül számos különböző feladatom volt:

- Igazgatókkal, pedagógusokkal végzett konzultatív, edukatív tevékenységek és tréningek az oktató-nevelő munka hatékonyságának fokozása céljából (esetmegbeszélések, tematikus előadások, személyiség- és képességfejlesztő tréningek, burnout prevenció).

- Óvoda- és iskolapszichológusok koordinálása a Nyíradonyi Járásban.

- Kiemelten tehetséges gyermekek és tanulók gondozásának járási szintű koordinációja. A tehetséggondozásban szerepet vállaló szakemberek és intézmények tevékenységrendszerének tervezése és szervezése. Tehetségdiagnosztika.

- Szakértői bizottsági tevékenység.

A Nyíradonyi Egészségfejlesztési Iroda 2017-es megalakulásával ismét átéltem egy újonnan induló, segítő hivatású szakemberek alkotta szervezetben végzett, fokozott kreativitást, találékonyságot és innovációt igénylő munka kihívásait és örömeit. Az Irodának jelenleg is a pszichológusa vagyok.

2019 és 2022 között a Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nyíradonyi és Hajdúhadházi Tagintézményének voltam a megbízott igazgatója. A rendkívül sokrétű vezetői feladatok közül a kollégáim munkájának, szakmai fejlődésének támogatását, valamint a szakszolgálati ellátások szervezését szerettem leginkább.

 

Végzettségek, tanulmányok:

 • Okleveles pszichológus, Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia szak
 • Erasmus, University of Amsterdam Faculty of Social and Behavioural Sciences Psychology
 • Pedagógiai szakpszichológus, óvoda- és iskola szakpszichológus, Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, kitüntetéses oklevél
 • Points of You, valamint Points of You - Faces fotóterápiás-coaching módszertan