Dr.Somogyi Szilvia

Dr.Somogyi Szilvia

Dr.Somogyi Szilvia pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta-jelölt

Rendelési idők:

IX.kerület Üllői út 89/A
péntek 14.00-20.00

Online foglalás IX. kerület

Somogyi Szilvia pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta-jelölt vagyok.

Az egyetem elvégzését követően a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján kezdtem dolgozni, ahol a rezidens éveim során lehetőségem volt a Klinika valamennyi osztályán bővíteni tapasztalataimat.

2016-ban állatasszisztált-terapeuta, 2017-ben habilitációs kutya kiképzője képesítést is szereztem. Jelenleg PhD ösztöndíjasként a kutatómunka mellett továbbra is részt veszek a Klinika akut betegellátásában és az orvostanhallgatók pszichiátria oktatásában. Tudományos érdeklődési köreim a felnőttkori figyelemhiányos/hiperaktivítási zavar (ADHD) genetikai hátterének és az állatasszisztált-terápia hatékonyságának vizsgálata.

Magánrendelésemen elsősorban gyógyszeres terápiát alkalmazok, melyet szükség esetén szupportív betegvezetéssel, és állatasszisztált-terápiával egészítek ki. A pszichiátriai kivizsgálást követően a pácienssel közösen választjuk ki a megfelelő, kezelési lehetőséget. Munkám során hangsúlyt fektetek a kliens részletes tájékoztatására, ugyanis véleményem szerint a sikeres közös munka alapját képező motiváció fenntartásának egyik alappillére a páciens részletes tájékoztatása és bevonása a terápiás folyamat alakításába.

Rendelésemen elsősorban olyan klienseket várok, akik szorongással, hangulatzavarral, pszichoszomatikus tünetekkel és stressz okozta nehézségekkel küzdenek.