Szarka - Fekete Réka

Szarka - Fekete Réka

Szarka - Fekete Réka pszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt, relaxációs gyakorlatvezető

Rendelési idők:

XIII. kerület: szerda: 15:00 - 17:00, csütörtök: 13:00 - 17:00

Online foglalás XIII. kerület

Fekete Réka vagyok, pszichológus és relaxációs gyakorlatvezető. Pszichológus diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szereztem Fejlődés -és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción. Az autogén tréning vezetését (gyermekek, serdülők, felnőttek és várandósók számára) a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület képzésében tanultam. 
Jelenleg iskolapszichológusként dolgozom,  serdülők számára tartok egyéni és csoportos tanácsadást, illetve pedagógusokkal és szülőkkel konzultálok a diákok megfelelő segítése érdekében.


Egyéni tanácsadás
Az egyéni tanácsadás során alaposan körüljárjuk a hozzám forduló nehézségét. Majd a célok meghatározása után közös munkával dolgozunk az erőforrások feltárásán, új készségek elsajátításán. Az üléseken többféle módszerrel dolgozom, egyénre szabottan, főként relaxációs technikákat és kognitív elemeket alkalmazva.


Autogén tréning


Az Autogén tréning egy népszerű relaxációs módszer, ami könnyen beépíthető a mindennapokba.  Bizonyítottan segíti a stressz csökkentését és az ellazulást. A tanulási folyamat során fizikailag és pszichésen csökkentjük a feszültséget, valamint a magunkra irányuló befogadó figyelem révén dolgozhatunk a különböző testi érzeteink pszichés háttereivel is. A technika segíti, hogy tudatosabbak legyünk a testünk jelzéseivel kapcsolatban és az önismeret fejlesztését is támogatja.
Az autogén tréning gyerekek, kiskamaszok, serdülők és felnőttek számára is elsajátítható módszer. A gyakorlatsor megtanulása egy 12-14 hetes folyamat, amely során a résztvevők fokozatosan válnak önállóvá az autogén tréning gyakorlati alkalmazásában.
A várandós relaxáció az autogén tréning gyakorlataira épül, ami kiegészül a várandóssággal kapcsolatos témák (nehézségek, anyává válás, gyermekkel kapcsolódás, magzat fejlődése, szülés) feldolgozásával.
Munkám során főként serdülők, fiatal felnőttek, felnőttek és szülők jelentkezését várom, akik az alább felsorolt nehézségeken szeretnének dolgozni.


Mivel fordulhatnak hozzám?
•    életvezetési elakadás
•    szorongás, stresszkezelés
•    kommunikáció és konfliktuskezelési nehézség
•    önismereti igény
•    önbizalom, önelfogadás nehézsége
•    pszichológiai rugalmasság növelése
•    nevelési tanácsadás
•    relaxáció, autogén tréning
•    várandósság alatt felmerülő félelmek


Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi segítségre lenne szüksége. Várom szeretettel!