Gregó Enikő

Gregó Enikő

Gregó Enikő klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta

Rendelési idők:

XIII.kerület szerda 13.00-17.00, csütörtök 13.00-16.00, péntek 13.00-17.00

Online foglalás XIII. kerület

Pszichológus diplomámat 2005-ben védtem meg a Pécsi Tudományegyetemen, és 2014-ben ugyanitt szereztem meg gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus végzettségemet. 2013-ban sikeres pár és családterapeuta vizsgát tettem.

Az elmúlt 14 évben gyermekek és serdülők, valamint szüleik segítése áll a munkám középpontjában. Pályám kezdetén a Közösségi Szolgáltatások Alapítványánál kriminalizálódás irányában veszélyeztetett, perifériára sodródott serdülőkkel dolgoztam, resztoratív szemléletű egyéni és csoportos tanácsadást nyújtva számukra. Később egy budapesti és egy vidéki nevelési tanácsadóban óvoda és iskolapszichológusi teendőket láttam el, valamint a különféle pszichés és viselkedési problémákkal küzdő gyermekek és szüleik részére egyéni tanácsadást, konzultációt kínáltam.

2008 óta a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház munkatársaként jelentős tapasztalatokat szereztem a gyermekkori pszichiátriai kórképek diagnosztikája és kezelése terén, és különösen elmélyültem a gyermekkori szorongásos zavarok, hangulati problémák, hiperaktivitás, kényszerbetegség, evészavarok, serdülőkori elakadások, szülő-gyermek konfliktusok területén. Munkám gerincét egyéni és csoportterápiák vezetése alkotja, de aktívan részt vettem tudományos kutatómunkában, pszichológus hallgatók gyakorlati, és szakemberek elméleti oktatásában is.

Pár és családterápia keretein belül törekszem a nehéz élethelyzeteken való átlendülésben, problémákkal terhelt kapcsolatok feloldásában, a családi harmónia helyreállításában segítséget nyújtani. Életvezetési problémákkal, önbizalomhiánnyal, veszteségélmények feldolgozásával, stressz kezelési nehézségekkel küzdő felnőtteket is szeretettel várok egyéni tanácsadásra.