Spronz Péter

Spronz Péter

Spronz Péter pszichológus, családterapeuta

Rendelési idők:

III.kerület időpont foglalás előzetes egyeztetés alapján
VI.kerület időpont foglalás előzetes egyeztetés alapján

Online foglalás III. kerület Online foglalás VI. kerület

Spronz Péter pszichológus és családterapeuta vagyok. 2000-ben végeztem az ELTE angol-esztétika szakán. Ezt követően a Szegedi Tudományegyetemen szereztem pszichológusi képesítést. Tanulmányaimmal párhuzamosan bepillantást nyerhettem az OPNI Addiktológiai osztályának működésébe, részt vettem egy két éves pszichodráma önismereti kurzuson, tréneri oklevelet szereztem. Tanultam Tündérhegyen, és tagja voltam egy feminista orientáltságú szupervíziós csoportnak is. Jelenleg a Daubner Béla vezette Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzését végzem.

A következő nehézségek esetén forduljon hozzám:

-- gyászfeldolgozási nehézség

-- alacsony önbizalom

-- életvezetési nehézségek

-- figyelemzavar, koncentrálási nehézségek

 

A pár- és családterápiás konzultációkat koterápiás elrendezésben (klinikai szakpszichológus kollégával együtt), folyamatos szupervízió mellett végzem. A párterápia alapja a rendszerszemlélet - a páron vagy családon belüli történés kihat a rendszer egészére, és alakítja a tagok viselkedését/hiedelemrendszerét. Ebből következik, hogy a nehézségek hatékony orvoslásához a pár vagy család együttes jelenlétére van szükség.

A leggyakoribb pár- és családterápiás témák a következők:

-- megcsalás

-- elhidegülés

-- heves konfliktusok, veszekedések

-- szexuális nehézségek

-- mozaikcsaládból adódó problematika

-- krónikus beteg a családban

-- családi életciklus-váltásokkor adódó nehézségek (pl. pár összeköltözése, első gyerek érkezése, gyerekek kirepülése a fészekből, stb.)