Takács Edina

Takács Edina

Takács Edina pszichológus, sportpszichológus jelölt

Rendelési idők:

XII.kerület csütörtök 13.00-19.00, péntek 16.00-20.00

Korábbi tanulmányaimat az ELTE Rekreáció-szervező és egészségfejlesztő alapképzésen, illetve Pszichológia BA és MA képzésén végeztem. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen, Sportpszichológia szakon tanulok.  Az elmúlt években elvégeztem a Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület autogén tréning képzését, emellett meditáció-imagináció képzésben veszek részt.

A sport mindig is meghatározó szerepet töltött be az életemben. 12 éves triatlonversenyzői tapasztalattal nyugodtan állítom, hogy a mentális felkészítés elengedhetetlen. Ennek tükrében az alábbi területeken segítem a hozzám forduló sportolókat:

célkitűzés; koncentráció fejlesztés; formaidőzítés; versenyszorongás csökkentése; sérüléssel való megküzdés; csapaton belüli konfliktusok feloldása; magánéleti problémák megoldása; a versenyzői hatékonyság és önbizalom növelés.

A tanácsadási folyamatban alkalmazom többek között az autogén tréning módszerét, amely lehetővé teszi a mindennapokban megélt stresszel való megküzdést, nagymértékben hozzájárul a lelki egészség megőrzéséhez és az életminőség javításához. Sportolóknál kifejezetten hatékony, mivel rövidebb idő alatt mélyebb és nyugodtabb pihenést tesz lehetővé, segít többek között a figyelem és koncentráció fejlesztésében, a regenerációban és mindezek által a teljesítményt is pozitív irányba befolyásolja.

Gyakornokként az AtWork Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-nél tevékenykedtem. Közös munkánk során megismerkedtem a Vienna tesztrendszerrel és a CogniPlus fejlesztő programmal, melyeket a tanácsadás során is használok. Ennek alkalmával a különböző kognitív funkciók (pl. figyelem, gondolkodási képességek, reaktív viselkedés) és a sporthoz kapcsolódó személyiségjegyeket vizsgálva, az ezt követő elemzőmunka és felkészülési terv kialakítása mentén nyújtok segítséget az egyes területek fejlesztéséhez.

A tanácsadás során elsősorban sportolókkal, szüleikkel és edzőkkel dolgozom, de bátran kereshetnek életvezetési nehézségekkel, teljesítményzavarokkal, munkahelyi problémákkal, önismereti és önértékelési kérdésekkel, hatékony stresszkezeléssel kapcsolatban.

Elfogadó, pozitív, bizalomteli légkörben segítek az úton, ami a kitűzött cél felé visz.