Tóthné Kiss Klaudia

Tóthné Kiss Klaudia

Tóthné Kiss Klaudia pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Rendelési idők:

IX.kerület péntek 16.00-18.00, szombat 11.00-12.00

Várom kérdését!
Online foglalás IX. kerület

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem pszichológus diplomám, klinikai pszichológia- és igazságügyi szakirányokon. Azóta is mindkét terület az érdeklődésem fókuszában van.

 

Hitvallásom, hogy az ember alapvetően jó, mindenkinek vannak értékes tulajdonságai, amiben különbözünk az a más életút, más tapasztalatokkal. Vannak, akiknek göröngyösebb az útjuk és vannak, akiknek kevésbé, de mindegyik út járható. Az útunk során megállhatunk, pihenhetünk, és segítséget is kérhetünk, ha „eltévedünk." Abban is különbözünk, hogy milyennek látjuk az utat, és miben igénylünk segítséget és milyen módon.

Ami közös, hogy mindannyian elfogadásra, megértésre vágyunk és fejlődési potenciállal rendelkezünk. Úgy vélem, amikor elakadunk az egyben lehetőség a változásra, tanulunk belőle és fejlődünk általa.

 

Mindig is a segítő szakmában képzeltem el az életem és ott is dolgoztam.

Már az egyetem mellett is képeztem magam. Elvégeztem a KV Gyermekkrízis alapítvány 120 órás képzését, akkoriban gyerekekkel-fiatal felnőttekkel és szüleikkel foglalkoztam. Az egyetem után az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben helyezkedtem el és dolgoztam több, mint 5 évig, ahol főként pszichodiagnosztikában szereztem jártasságot, illetve szintén krízisben lévő embereknek segítettem. Az ott töltött évek alatt mindenféle problémával találkoztam (pl.: szuicidium, szerfüggőség, pszichózis)-, és a nagy pszichiátriai kórképekkel is tapasztalatra tettem szert. Ezt követően egy speciális területen dolgoztam, többek között személyiségzavarral foglalkoztam.

Amiben segítséget tudok nyújtani:

-szorongás

-pánikzavar

- generalizált szorongás

-hangulatzavarok

-életvezetési nehézségek

-párkapcsolati problémák

-pszichoszomatikus betegségek

 

Amivel dolgozom: Carl Rogers „3-as alappillére": elfogadás, empátia, kongruencia

kognitív-viselkedésterápiás elemek

 

Tanulmányok:

PPKE pszichológus, szakdolgozatom: A gyulladásos bélbetegségek pszichoszomatikája: a társas támogatottság szerepe colitis ulcerosa és chron betegségekben.

SOTE klinikai szakpszichológus jelölt

Személyközpontú módszerspecifikus képzés 425 órás

(50 óra elmélet, 175 óra sajátélményű önismereti csoport, 100óra pszichoterápiás gyakorlat, 100 óra szupervízió)

WÉK facilitátor tréning

(stresszkezelő és kommunikációs készségfejlesztő tréning)

Jelenleg Mindfulness saját élményen veszek részt.

 

Várom kérdését!