Tóthné Kiss Klaudia

Tóthné Kiss Klaudia

Tóthné Kiss Klaudia pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Rendelési idők:

IX.kerület péntek 16.00-18.00, szombat 11.00-12.00

Online foglalás IX. kerület

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem pszichológus diplomám, klinikai pszichológia- és igazságügyi pszichológia szakirányokon. Azóta is mindkét terület az érdeklődésem fókuszában van.

Hitvallásom, hogy az ember alapvetően jó, mely Carl Rogers gondolatait tükrözi. Mindenkinek vannak értékes tulajdonságai, amiben különbözünk az a más életút, más tapasztalatokkal. Vannak, akiknek göröngyösebb az útjuk és vannak, akiknek kevésbé, de mindegyik út járható. Különbözünk abban is, hogy milyennek látjuk az utat, és miben igénylünk segítséget, és milyen módon. Az útunk során megállhatunk, pihenhetünk, és segítséget is kérhetünk, ha „eltévedünk." Ami közös, hogy mindannyian elfogadásra, megértésre vágyunk és fejlődési potenciállal rendelkezünk. Azt gondolom, amikor elakadunk az egyben lehetőség a változásra, tanulunk belőle és fejlődünk általa. Adott körülmények között mindenki megfelelő motivációval és képességgel bír a változásra, és maga az egyén a legalkalmasabb annak eldöntésére, hogy a változás mely iránya megfelelő számára.

 

Amivel dolgozom: személyközpontú megközelítés: elfogadás, empátia, kongruencia

Fontosnak tartom a bizalmat, az egyenrangú kapcsolatot, általa a kliens önmaga szakértőjévé válik, reálisabban látja önmagát és problémáját. Szupervízióval dolgozom.

 

Tanulmányok:

PPKE pszichológus, szakdolgozatom: A gyulladásos bélbetegségek pszichoszomatikája: a társas támogatottság szerepe colitis ulcerosa és chron betegségekben.

SOTE klinikai szakpszichológus jelölt

Személyközpontú módszerspecifikus képzés 425 órás

(50 óra elmélet, 175 óra sajátélményű önismereti csoport, 100óra pszichoterápiás gyakorlat, 100 óra szupervízió)

WÉK facilitátor tréning

(stresszkezelő és kommunikációs készségfejlesztő tréning)

VIKOTE MBCT- Mindfulness saját élmény

Autogén tréning saját élmény. (Elmélet folyamatban.)